Доступність посилання

ТОП новини

Антитерористична операція на сході України триває – МЗС


Андрій Дещиця
Андрій Дещиця
Підписання у Женеві заяви щодо деескалації ситуації на сході України не означає, що Київ припиняє антитерористичну операцію в регіоні, заявив виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

«Що стосується антитерористичної операції, то вона продовжується, її інтенсивність буде залежати від практичної реалізації женевських домовленостей. Тобто, від реального звільнення озброєними формуваннями захоплених приміщень і передачі зброї», – заявив Дещиця, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

В ухваленій вчора Женевській заяві йдеться, що незаконно захоплені в Україні адміністративні будівлі мають бути звільнені і повернуті законним власникам. У документі також міститься вимога про роззброєння всіх незаконних збройних формувань, звільнення всіх незаконно зайнятих вулиць, площ та інших громадських місць в українських містах і селищах.

«Амністія буде оголошена протестувальникам і тим, хто залишив будівлі та інші громадські місця і здав зброю, за винятком осіб, визнаних винними у тяжких злочинах», – ідеться в заяві.
XS
SM
MD
LG