Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: проти Царьова відкрили провадження за зазіхання на цілісність України


Олег Царьов
Олег Царьов
Прокуратура Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення народним депутатом України Олегом Царьовим дій, передбачених статтею 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

Як повідомляє Генеральна прокуратура, це пов’язано з публічними виступами Царьова під час масових заходів, а також у засобах масової інформації, у яких він закликав до роз’єднання країни, посягав на територіальну цілісність держави і висловлював сепаратистські наміри.

Як повідомив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький, за даним фактом прокуратура Києва розпочала досудове розслідування, у ході якого буде встановлений ступінь відповідальності політика за поширення сепаратистських ідей.

У разі підтвердження цих фактів і його вини ГПУ обіцяє підготувати звернення до Верховної Ради України з поданням щодо зняття статусу народного депутата України з Царьова. Водночас може бути внесене подання до Центрвиборчкому стосовно позбавлення його статусу кандидата в президенти України, заявляють у Генпрокуратурі.

«Окрім того, у зв’язку з подіями, які сталися за участі Царьова 14 квітня у Києві під час його відвідин однієї з телекомпаній, органами внутрішніх справ відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Києва», – йдеться в повідомленні.

Кандидата у президенти Олега Царьова вчора ввечері заблокували на телеканалі ICTV, куди він прибув для участі у передачі «Свобода слова». Активісти пробралися до автомобіля Царьова, в якому знайшли 3 помпові рушниці та боєприпаси до автомата Калашникова. Близько 2:30 Царьов вийшов до людей, які створили так званий коридором ганьби, активісти кричали йому вслід «Ганьба» і намагались закидати яйцями.

Забрати політика хотіли медики швидкої допомоги, однак його до карети не пропустили. Пізніше на білому мікроавтобусі Царьов поїхав геть.

Згодом з’явилася інформація, що Царьова після подій під стінами телеканалу ICTV відвезли в будівлю Генеральної прокуратури начебто для офіційної заяви щодо подій. Політик вийшов до преси, був роздягнений до пояса і повідомив, що від рук агресивно налаштованих активістів його врятував «Правий сектор».

Пізніше прес-служба народного депутата повідомила, що його побили під телеканалом ICTV і зараз він в тяжкому стані.
XS
SM
MD
LG