Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська ОДА обіцяє гроші військовим, які зупинили сепаратистів у Маріуполі


На Дніпропетровщині обіцяють винагороди за затримання диверсантів і здачу зброї
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00
Керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації ухвалило рішення про виплату грошової винагороди в розмірі 500 тисяч гривень особовому складу військової частини Маріуполя, які цієї вночі відбили наступ сепаратистів. Про це сьогодні на брифінгу в Дніпропетровську повідомив в. о. заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов.

«Велике прохання до командира частини вийти з нами на зв’язок, або ми самі знайдемо можливість передати йому гроші», – сказав Філатов.

Водночас, за словами керівника штабу національного захисту області Юрія Берези, штаб пропонує винагороди за затримання диверсантів і звільнення захоплених проросійськими силами адміністративних будівель.

Як заявив Береза, за затримання диверсантів і видачу їх патрульним на блокпостах Дніпропетровської області винагорода складатиме 10 тисяч доларів, за кожну здану одиницю стрілецької зброї – від 1 до 2 тисяч доларів.

«За кожну визволену адміністративну будівлю оголошую винагороду в розмірі 200 тисяч доларів США. Передання диверсантів та зброї буде відбуватись на кордоні з Дніпропетровською областю, на блокпостах», – сказав Береза.

Він також поінформував, що всім громадянам, які співпрацюватимуть зі штабом в цьому напрямку, гарантовані анонімність і конфіденційність.

Водночас він не відповів на запитання журналістів, що за кошти будуть спрямовані на виплату винагород. У прес-службі штабу уточнили, що це будуть не бюджетні гроші.

У південно-східних областях України, зокрема, у Краматорську, Слов’янську, Донецьку і Маріуполі, триває антитерористична операція.

У ніч на 17 квітня у відповідь на атаку на військову частину Національної гвардії в Маріуполі підрозділи МВС провели операцію з локалізації банди нападників, які налічують близько 300 осіб. В результаті операції затримали 63 людини.

За словами керівника МВС Арсена Авакова, в Маріуполі під час спецоперації загинули 3 бойовиків і ще 13 поранено.
XS
SM
MD
LG