Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін підготував проект закону про амністію для сепаратистів – Яценюк


Кабінет Міністрів України підготував законопроект про амністію, що передбачає амністію для осіб, які добровільно здадуть зброю і звільнять захоплені приміщення, заявляє прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Нам потрібен мир і злагода в країні», – сказав прем’єр під час години запитань до уряду в парламенті.

При цьому Яценюк наголосив, що така амністія не буде стосуватися тяжких злочинів. «Але по всіх інших людях, які віддадуть зброю і вийдуть з приміщень, ми готові всіх звільнити без кримінальної відповідальності», – заявив голова уряду.

Він висловив сподівання, що цей законопроект буде найближчим часом зареєстрований у парламенті і проголосований більшістю, зокрема й опозицією.

«Такий законопроект підготовлено. Якщо на це буде воля всього українського парламенту, зокрема наших політичних опонентів, законопроект буде негайно зареєстровано, й давайте ставити його на голосування», – сказав Яценюк.

17 квітня в Женеві відбулася зустріч з подолання кризи в Україні, в якій брали участь представники України, США, ЄС і Росії. Результатом зустрічі стало підписання документа про спільні зусилля з врегулювання напруженої ситуації в Україні. Сторони, серед іншого, домовилися, що буде гарантовано амністію активістам на сході України і тим, хто залишить будівлі та інші громадські місця й здасть зброю, за винятком тих, хто винен у серйозних злочинах.
XS
SM
MD
LG