Доступність посилання

ТОП новини

Проти екстремістів на кордоні готові застосувати зброю – ДПС


Державна прикордонна служба готова застосувати вогнепальну зброю в разі дестабілізації ситуації на кордоні. Про це повідомили у прес-службі відомства.

«Території військових містечок та підрозділів, пункти пропуску є територіями постів. Відповідно, у разі спроб їх захоплення чи блокування співробітники Державної прикордонної служби діятимуть реагуючи на обстановку і у повному обсязі виконуватимуть поставлені завдання. За необхідності, відповідно до чинного законодавства України та статуту Збройних сил України, прикордонники будуть змушені застосувати вогнепальну зброю», – йдеться в повідомленні.

В прикордонному відомстві нагадали, що дії зі дестабілізації ситуації на кордоні передбачають адміністративну та кримінальну відповідальність.

«Зважаючи на останні події, що відбуваються у східних областях України та поширення закликів щодо подальших антидержавних протестних заходів, у тому числі на державному кордоні, Державна прикордонна служба ще раз інформує, що державний кордон охороняється посилено і прикордонне відомство діятиме усіма можливими способами для забезпечення законності на державному кордоні», – йдеться у заяві ДПСУ.

Напередодні прикордонна служба оголосила про обмеження на доступ в Україну організованих груп росіян чоловічої статі віком від 16 до 60 років. Російська сторона засудила такий крок прикордонників, пов'язаний з наміром України не допустити на свою територію агресивно налаштованих громадян з сусідньої країни.
XS
SM
MD
LG