Доступність посилання

ТОП новини

Російський бізнес уже занепокоєний зниженням продажів в Україні − активіст


Держава теж могла б долучитися до бойкотування російських товарів. Про це в ефірі програми «Ми разом» заявив активіст «Відсічі», співкоординатор ацій «Російське вбиває» і бойкоту Сергій Оснач. За його словами, підраховувати втрати супермаркетів чи дистриб’юторів нема смислу, бо якщо Росія вдасться до подальшої окупації, то весь бізнес буде належати Путіну. І рахувати буде просто нічого.

Активіст Сергій Оснач закликав усіх українців чинити спротив окупації в цілком доступний для себе спосіб.
Російський бізнес вже занепокоєний зниженням продажів в Україні − активіст
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:14:51 0:00
«Ми не можемо дозволити, щоб наші гроші Росія трансформувала, наприклад, у фінансування війська. Наші гроші йдуть на «зелених чоловічків», на окупацію наших територій. Це аномалія, якщо хтось вважає за можливе купувати російське», − впевнений Оснач.

За словами Сергія Оснача, російський бізнес намагається замінити штрих-коди, за якими люди визначали російський це товар чи ні, на українські. Однак таку інформацію Радіо Свобода спростував представник асоціації товарної нумерації України Ростислав Лоцманенко.
03.04.2014
Бойкот російських товарів в Україні набирає обертів

Бойкот російських товарів викликає у бізнесменів Росії роздратування і усмішку – експерт далі

Громадська ініціатива «Бойкот російських товарів» у Львові триває від 10 березня і ми запитали покупців, чи обирають вони російське.
Львів’яни масово відмовляються від товарів російського окупанта
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00

Співкоординатор бойкотування російських товарів Сергій Оснач каже, що російські бізнесмени, які провадять бізнес в Україні, уже занепокоєні зниженням обсягів продажів своєї продукції і будуть тиснути на свою владу.

«Ми хочемо показати російському бізнесу взагалі, російським громадянам, що Путін незручний для них президент, що він їм шкодить», − пояснює Оснач.

Депутати Чернівецької міської ради ухвалили звернення до підприємців з проханням маркувати у своїх торгових мережах товари, виготовлені у Росії, відповідними написами. А За оцінками Львівських активістів, наслідком бойкоту в їхньому місті вже стало те, що продаж російських товарів у Львові впав на 40-50%.
04.04.2014
Львів’яни масово відмовились від російських товарів

Вони також розуміють, що чимало товарів російського виробництва можуть ховатися під різними кодами, зокрема й українськими далі

«Я не бачу нічого, щоб заважало державі розпочати бойкот теж, максимально скоротити економічну співпрацю з Росією. Зрозуміло, що наша держава боїться відповідних зустрічних кроків Росії, але вони будуть і так, і вони вже є. А на шальках терезів з одного боку прибутки, з іншого боку – окупована Україна і подальша військова агресія, кровопролиття і жертви», − каже Оснач.

Так само активісти радять переорієнтовуватися і в інтернет-просторі. Вже створено дві соціальні мережі для українців − це WeUA та druzi.org.ua. Один з аргументів відмови від російських соцмереж такий: «Тут за нами не спостерігають спецслужби!».
02.04.2014
Соцмережа WeUA: чи витримає конкуренцію?

Днями в інтернеті запустили першу всеукраїнську соціальну мережу далі

Крім того, додаток для смартфона «Бойкот окупантів», який визначає країну-виробника товару за кодом потрапив до топу новинок Google Play.
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG