Доступність посилання

ТОП новини

Росія вимагає роззброєнння «Правого сектору»


Російське зовнішньополітичне відомство вимагає роззброєння «угруповань, що брали участь у лютневому перевороті в Києві». Про це йдеться в коментарі МЗС Росії.

«Очевидно, що, коли ми говоримо про роззброєння, мається на увазі, насамперед, вилучення зброї в бойовиків «Правого сектору» та інших профашистських угруповань», – вважають у Москві.

«Ті ж прихильники «майдану» повинні в першу чергу звільнити захоплені ними державні установи та інші об’єкти в українській столиці й західних регіонах», наполягають в МЗС Росії.

В ухваленій вчора Женевській заяві йдеться, що незаконно захоплені в Україні адміністративні будівлі мають бути звільнені і повернуті законним власникам. У документі також міститься вимога про роззброєння всіх незаконних збройних формувань, звільнення всіх незаконно зайнятих вулиць, площ та інших громадських місць в українських містах і селищах.

Сьогодні проросійські радикали, які займають адміністративні будівлі у східній Україні, заявили, що підуть лише в разі відставки Кабінету міністрів.

Як заявив самопроголошений лідер донецьких сепаратистів Денис Пушилін, він не вважає, що його люди мають виконувати досягнуту в Женеві домовленість, роззброюватися і звільняти захоплені приміщення, оскільки вони не підписували цієї угоди.
XS
SM
MD
LG