Доступність посилання

ТОП новини

Суд заборонив реконструкцію Гостиного двору


Суд скасував дозвіл на реконструкцію Гостиного двору
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00
Київський апеляційний адміністративний суд скасував дозвіл на реконструкцію Гостиного двору. Суд частково задовольнив апеляційну скаргу громадського активіста Ігоря Луценка.

Відтепер будь-які будівельні роботи на території пам’ятки архітектури є незаконними, розповіли представники позивача в суді. За словами адвоката Юлії Науменко, припинити роботи в Гостиному дворі може як виконавча служба, так і громадськість.

«Вже завтра або навіть сьогодні ввечері громадськість може прийти до будівлі з рішенням суду, яке набрало законної чинності сьогодні і вже діє, і вимагати від забудовника припинити роботи», – заявила Науменко.

Далі захисники намагатимуться повернути будівлі статус пам’ятки архітектури національного значення, а також добиватимуться скасування дозволів київської влади про надання дозволів на будівництво і землевідвід для проведення реконструкції.

Гостиний двір – будівля, зведена на Подолі у Києві на початку 19-го століття. У серпні 2011 року Гостиний двір виключили з переліку памʼяток архітектури, у квітні 2012 року Київрада дала дозвіл на реконструкцію будівлі під торговельно-офісний центр.
XS
SM
MD
LG