Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко говорить про можливість компромісу з «представниками Донбасу»


Лідер «Батьківщини», кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила про початок діалогу і можливість компромісу з особами, які захопили адміністративні будівлі на сході України. Про це вона сказала в ефірі телепрограми «Шустер Live».

«Ми домовилися про те, що ми буквально через день зустрічаємося ввечері, і продовжуємо наш діалог до того моменту, коли ми можемо побачити рішення, які влаштовують усіх», – твердить Тимошенко.

Вона пояснила, що їздила до Донецька, щоб провести переговори «з групами тих людей, які вже багато днів поспіль блокують облдержадміністрацію» і «подивитися, як відбувається формування руху опору».

Тимошенко називає одним із методів розв’язання кризи організацію круглого столу з участю осіб, які очолюють блокування роботи держустанов. Вона додала, що хоче, щоб за цим столом опинилися представники інтелігенції, авторитетні люди з Західної та Центральної України, а також політики всіх фракцій.

Раніше сьогодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав, що уряд готовий до проведення всеосяжної конституційної реформи, яка закріпить повноваження регіонів. За його словами, реформа передбачатиме ліквідацію обласних та районних держадміністрацій, обрання людьми відповідних рад і виконавчих комітетів. Яценюк також сказав про «закріплення спеціального статусу для російської мови і захист цієї мови».
XS
SM
MD
LG