Доступність посилання

ТОП новини

Учасники переговорів у Женеві закликали до деескалації в Україні – Лавров


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Учасники присвяченої кризі в Україні чотиристоронньої зустрічі в Женеві закликали до деескалації ситуації. Про це за підсумками переговорів, які тривали понад шість годин, сказав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Він твердить, що сторони домовилися вимагати розпуску всіх незаконних збройних формувань в Україні, а також звільнення захоплених адміністративних приміщень.

«Домовилися, що всі сторони повинні утримуватися від насильства, від будь-якого залякування, від провокаційних дій. І ми рішуче засудили та відкинули будь-які прояви екстремізму, расизму, релігійної нетерпимості, включно з антисемітизом», – наголосив російський міністр.

За словами Лаврова, повинна бути здійснена амністія всіх протестувальників, за винятком тих, хто скоїв тяжкі злочини.

«Також вирішили, що для реалізації всіх цих заходів в комплексі ми закликаємо спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, яка працює в Україні, відповідно до її мандату, який доручає їй розрулювати різні ситуації і знижувати напруженість між конфліктуючими сторонами України, ми закликаємо цю місію грати лідируючу роль, сприяти самим українцям, і владі в Києві, і місцевим громадам в регіонах реалізовувати згадані вище заходи з деескалації становища», – сказав російський дипломат.

У чотиристоронніх переговорах у Женеві взяли участь держсекретар США Джон Керрі, єврокомісар з питань зовнішньої політики і політики безпеки Катрін Аштон, міністри закордонних справ Росії та України Сергій Лавров і Андрій Дещиця.
XS
SM
MD
LG