Доступність посилання

ТОП новини

Частина співробітників ЗМІ Горлівки побоялися виходити на роботу


Журналіст з Горлівки розповів про подробиці свого викрадення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00
Співробітники щонайменше чотирьох журналістських редакцій не вийшли сьогодні в офіси на роботу. Все через імовірність нападів з боку протестувальників, які захопили і утримують будівлю міського управління МВС і приміщення міської ради Горлівки.

Про це розповів Радіо Свобода головний редактор місцевого інтернет-сайту Gorlovka.ua Олександр Білінський. Серед тих редакцій, які залишили працівників удома, два сайти, радіо та телеканал. Також журналіст розповів подробиці свого вчорашнього викрадення. За словами Білінського, з редакції його витягли шестеро людей у масках і повезли до міського управління МВС, бо він начебто називав протестувальників «терористами», і тепер мусив за це «відповісти перед народом».

Попри те, що усі були в масках, журналіст впізнав двох викрадачів, це були місцеві жителі.

«Вони привезли мене до управління. Вивели до натовпу – там було чоловік 200-300. Але в підсумку, слава Богу, все вдалось владнати. Люди стосовно мене ніяких радикальних дій не вчиняли. Я пояснив свою позицію, що я не вважаю їх терористами, що ми об’єктивно висвітлюємо новини, і зрештою вони мене відпустили», – розповів Білінський.

12-14 квітня у кількох містах Донеччини представники проросійських сил захопили адміністративні будівлі. Українська влада і країни Заходу вважають, що за акціями сепаратистів у східних областях стоять російські спецслужби. Офіційний Кремль це спростовує.
XS
SM
MD
LG