Доступність посилання

ТОП новини

РНБО вимагає рішення. «Інтеру» загрожує закриття через Кобзона


Йосип Кобзон (праворуч) у Донецьку співає разом із ватажком угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, Олександом Захарченком, 27 жовтня 2014 року
Йосип Кобзон (праворуч) у Донецьку співає разом із ватажком угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, Олександом Захарченком, 27 жовтня 2014 року

«У новорічну ніч телеканал «Інтер» традиційно діяв проти Української держави» – Турчинов

Київ – Нацрада з питань телебачення і радіомовлення має негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер». Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов. За словами Турчинова, «до тенденційної подачі новин з антиукраїнським характером у цю новорічну ніч додалось ще знущання над всією країною». Першими почали вимагати позбавити телеканал «Інтер» ліцензії окремі користувачі соцмереж. На їхню думку, новорічний концерт за участі виконавців, що підтримували анексію Криму і сепаратистських рухів на Сході України, який транслював «Інтер», є неприйнятним. Керівництво телеканалу поки що мовчить. Натомість відреагували окремі політики, зокрема –​ очільник новоствореного міністерства інформації.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер» має негайно розглянути Національна рада з питань телебачення та радіомовлення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

«У новорічну ніч, коли вся нація відчувала єднання, телеканал «Інтер» традиційно діяв проти Української держави, транслюючи концерт тих людей, які знущались над нашою країною, підтримуючи терористів та вітаючи загарбання Криму і Донбасу», – сказав секретар РНБО.

Позбавити «Інтер» ліцензії вимагають і в Комісії з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно.

Пост із таким закликом розмістив раніше у Facebook член експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів Держкіно та активіст київської «Просвіти» Олексій Курінний.

​Речник президента України Святослав Цеголко вважає, що керівники українських телевізійних каналів, які санкціонували виступ в ефірі у новорічну ніч деяких російських виконавців, мають відповісти за свої дії.

​Речниця прокуратури Олена Яхно зауважила, що проблемою трансляцій повинно займатися новостворене профільне міністерство.

Ініціювати закон про поширення на ЗМІ визначення «персона нон-грата» обіцяв натомість міністр інформаційної політики Юрій Стець. Якщо людині заборонено в’їзд, то це має стосуватися в тому числі і спроб «впхатися» в Україну за допомогою телевізора, написав він на своїй сторінці в соцмережах.

​Наразі Радіо Свобода не вдалося отримати коментар телеканалу.

На телеканалі «Інтер» транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських та українських виконавців, які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.

У жовтні 2014 року Кобзон представляв у Донецьку гімн угруповання «ДНР», публічно висловлював підтримку тамтешнім ватажкам сепаратистів та виступав із концертами та підконтрольних їм територіях.

Президент Росії Володимир Путін нагороджує співака Йосипа Кобзона медаллю. Кремль, 29 серпня 2012 року
Президент Росії Володимир Путін нагороджує співака Йосипа Кобзона медаллю. Кремль, 29 серпня 2012 року

  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG