Доступність посилання

ТОП новини

Нема Семенюк – нема Кожемякiна. Кадрові питання знову заблоковані?


Київ – Сьогодні Верховна Рада знову має взятися за розгляд кадрових питань. А саме, звільнення Валентини Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду Державного майна та призначення на цю посаду Андрія Кожемякiна.

Блок Юлі Тимошенко погодився з вимогою «Нашої України – Народної самооборони» і змінив кандидатуру претендента на голову Фонду державного майна. Замість Андрія Портнова на цю посаду претендує тепер Андрій Кожемякiн. Про готовність підтримати кандидатуру пана Комемякіна на посаду керівника Фонду заявили бютівці, нунсівці та представники Блоку Володимира Литвина.

Проте Партія регіонів вимагає: спочатку звіт Валентини Семенюк-Самсоненко, а далі – її звільнення. Якщо ж ні, каже Юрій Мірошниченко, Партія регіонів продовжуватиме блокувати парламентську трибуну, як це було учора: «Звіт, далі затвердження програми, а вже після затвердження програми голосування. Але, враховуючи, що було рішення Верховної Ради голосувати кадрові питання шляхом підняття рук, то, власне, має бути застосування цієї процедури. Ось такі наші підходи до цього, і якщо ми не будемо почуті, то вимушені будемо блокувати і далі».

Однак де ж зараз перебуває Валентина Семенюк-Самсоненко, невідомо. Спікер Арсеній Яценюк планує з’ясувати місце її перебування. І каже, що вона, наче, навіть не у відпустці, а на лікарняному, а зв’язку з нею немає.

Хто блокує кадрові питання?

Представники ж Блоку Юлії Тимошенко вважають, що нинішня ситуація навмисно спровокована представниками «Єдиного Центру» та Партії регіонів. Вони наполягають, що спочатку парламент має звільнити пані Семенюк-Самсоненко, а вже потім заслуховувати її звіт. «За цим стоять уже консолідовані дії «Єдиного центру», який, до речі, забрав картки перед тим, як планувалося голосування, і Партії регіонів. Це намагання створити цю «ширку». Тож коли Регіони чи Секретаріат Президента дізналися, що Портнов зняв свою кандидатуру і висунута нова, вони вже бажають повернути Портнова. Бояться за своє майно, яке вони приватизували незаконно», – каже в інтерв’ю Радіо Свобода керівник фракції БЮТ та претендент на посаду голови ФДМ Андрій Кожемякiн.

Двовладдя у Фонді державного майна триває від травня. Президент визнає керівником ФДМ Валентину Семенюк. А Кабінет Міністрів – призначеного ним виконувача обов’язків Андрія Портнова. Тож приватизація в Україні поки що заблокована.
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG