Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: В Україні рано чи пізно постане єдина помісна церква


«Я вірю у те, що з мудрістю і терпінням ми пройдемо шлях до мрії. Я вірю у те, що будь-які поділи українських віруючих –- недовговічні. Я вірю у те, що як Божий дар, як історична правда та справедливість в Україні постане національна помісна церква», – заявив Президент Віктор Ющенко в суботу під час святкових заходів на Софійській площі з нагоди 1020-річчя Хрещення Київської Русі.

Президент попросив Вселенського патріарха, предстоятеля Константинопольської православної церкви Варфоломія I благословити цей процес, а також всю Україну.

«Я прошу вашого благословення для цієї мрії, для правди, для надії, для нашої держави, для України», – звернувся Віктор Ющенко до Варфоломія I.

Президент наголосив, що держава ніколи не буде втручатися в справи церкви, але завжди буде підтримувати єднання українських християн.

Віктор Ющенко привітав весь український народ і гостей України з 1020-річчям хрещення Русі.

«Це свято християнства, свято європейської цивілізації, це свято всесвітньої християнської громадськості й православ'я, це свято України й всіх її християнських церков. Це свято нашого 1000-літнього народу. Зараз це свято вертається додому», – сказав він.

Напередодні Президент України наголошував, що вважає візит Вселенського патріарха Варфоломія I сприятливим для створення єдиної української помісної церкви.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG