Доступність посилання

ТОП новини

У Львові розпочинають будівництво стадіону до Євро-2012


Міська рада Львова вже отримала дозвіл «Держекспертизи» на будівництво стадіону до Євро-2012. Затверджений відповідний проект, і сьогодні розпочали підготовчі роботи. Фінансові гарантії щодо будівництва надає мерія, яка 18 серпня у Києві звітуватиме перед представниками УЄФА.

Упродовж серпня-вересня на ділянці площею три гектари, де буде майбутній стадіон, знімуть родючий шар землі, проведуть геологічні дослідження і облаштують будівельний майданчик.

Стадіон до Євро розташовуватиметься за 12 кілометрів від центру Львова, поруч із великим житловим масивом і міжнародною трасою.

Сама арена розрахована на 33400 місць, із яких 450 – для VIP- персон. Стадіон буде триярусний. На першому з них буде підземне парковище, два інші – для двоярусних трибун, VIP-сектора та допоміжних приміщень. Львівський стадіон спроектований на зразок австрійських футбольних споруд.

Австрійські і львівські архітектори врахували потреби неповносправних людей. Для них збудують спеціальні стоянки, безбар’єрне пересування в інвалідних візках. Піднятись на верхні сектори вболівальники в інвалідних візках зможуть спеціальними ліфтами, для них передбачено по 50 місць у кожному з секторів.

У майбутньому стадіон використовуватимуть і для концертів


Наступного тижня мерія обіцяє підписати угоду з австрійською фірмою «Альпіне» як генпідрядником. До кінця року депутатський корпус виділив 80 мільйонів гривень із міського бюджету для будівництва стадіону. Ці кошти посадовці і райці обіцяють отримати завдяки перевиконанню міського бюджету.

Депутат міськради Андрій Стецьків, який входить до складу робочої комісії щодо будівництва стадіону, каже, що депутати шукатимуть інвестора. Наразі їх є три, кожен ставить свої вимоги. Андрій Стецьків також повідомив, що розробляється план забудови 200 гектарів землі навколо стадіону. Адже в майбутньому спортивну футбольну споруду використовуватимуть як для міжнародних футбольних матчів, так і концертів, оскільки у Львові немає великого концертного залу.

20 серпня у Львові відбудеться чергове засідання робочої групи урядового оргкомітету з підготовки до Євро за головування віце-прем’єра Івана Васюника.

(Львів – Київ – Прага)

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG