Доступність посилання

ТОП новини

У Криму комуністи напали на державне телебачення


Сімферополь – У четвер увечері кримські комуністи силою зірвали трансляцію програми Державної телерадіокомпанії «Крим» про євроатлантичну інтеграцію України, що мала йти у прямому ефірі. Вони також заблокували входи до приміщення державного телебачення.

У півторагодинній телепрограмі з питань євроінтеграції «Зелений коридор», яка виходить на державне замовлення, мали взяти участь керівник Центру інформації та документації НАТО в Києві Мішель Дюре, офіцери російського та українського флотів, а також представники громадськості і політичних сил півострова.

Перед початком програми до студії увірвалася група комуністів на чолі з депутатами кримського парламенту і скандуючи та штовхаючи журналістів і запрошених, примусили керівництво ДТРК «Крим» припинити прямий ефір.

Водночас інша група комуністів і комсомольців заблокували вхід до державного телебачення, не пропустивши туди частину журналістів та експертів. При цьому застосовувалася фізична сила – тих, хто намагався пройти, штовхали і викручували руки.

Керівник програми Катерина Громова назвала цей напад «проявом нецивілізованності і спробою закрити рота журналістам та політичним опонентам». Вона висловила сподівання, що правоохоронці дадуть «правову оцінку діям політичних екстремістів».

У кримському главку міліції повідомили, що зібрані свідчення за цим інцидентом передадуть сьогодні до Прокуратури автономії для порушення карної справи за статтею 171 Карного кодексу України – «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Кримські комуністи на чолі з тими ж депутатами уже застосовували силу проти журналістів та політичних опонентів. У вересні 2007 року вони зірвали дві прес-конференції у Сімферополі, в листопаді того ж року розігнали наукову конференцію з питань Голодомору в Україні, у березні 2008 року зірвали презентацію книги останнього Головнокомандувача УПА Василя Кука, а в червні – напали на учасників громадської акції «Україна-НАТО – так!».

Тоді реакції Прокуратури Криму на ці дії комуністів не було.

(Сімферополь – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG