Доступність посилання

ТОП новини

Посилка для Медвєдєва


Івано-Франківськ – У коробці з-під горілки «Русский стандарт» відправили книжки Президенту Росії Дмитру Медведєву представники івано-франківських патріотичних організацій. У посилці книги, що на думку організаторів акції, мають антиукраїнський і аморальний зміст.

Організатори акції — громадські організації «Поклик нації» і «Патріот України» — обіцяли встановити на Вічевому майдані металевий чан, з тих, що використовують на будовах, і в ньому спалити книги, які, на їхнє переконання, мають антиукраїнський, антирелігійний і аморальний зміст. Причому наголошували, що ці видання не привезені звідкись, а куплені тут, у центрі міста на книжкових розкладках.

Серед книг, які потрапили в немилість, «Бандеризация Украины – главная угроза для России» Юрія Козлова, дві книги Олеся Бузини «Тайная история Украины-Руси» і «Вурдалак – Тарас Шевченко», «Євангелие от Маркса» Анни Бусел, «Красная свитка, неизвращенная история Украины-Руси от запорожцев до коммунистов»Андрія Дикого, «Национальная идея, или направление главного удара. Вперед в СССР-2» Максима Калашникова, Трейсі Кокс «Библия классного секса», книги з окультизму та антирелігійного змісту. Загалом було названо зо два десятки книг, більшість з яких видані в Москві за два останні роки.

Вогонь замінили поштою

Як наголошує голова ГО «Поклик нації» Тарас Боднар, «брехня високо оцінюється і добре оплачується», вартість таких книжок сягає 40 гривень.

Та очікуваного спалення не відбулося, його анонсування використали лише як піар-хід. Мета ж акції привернути увагу влади та підприємців, які розповсюджують таку літературу, до змісту цих видань.

Тож на Вічевому Майдані показували ці «шкідливі», на думку організаторів, книги, цитували дещо з них і викидали до коробки з-під горілки «Русский стандарт». Саму ж коробку пообіцяли поштою переправити до Москви.

(Івано-Франківськ – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Галина Добош

    Радіо Свобода співпрацюю з 2007 року. Власкор по Івано-Франківській області. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG