Доступність посилання

ТОП новини

У БЮТ кажуть, що можуть взяти до свого списку окремих депутатів НУНС


Блок Юлії Тимошенко має намір включити до свого виборчого списку деяких депутатів із «Нашої України – Народної самооборони», заявив у четвер заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов.

За його словами, «ми запропонуємо кожному народному депутатові з блоку НУНС, які підписалися за рішення про відновлення коаліції з БЮТ, місця в прохідній частині списку».

Водночас Портнов зазначив, що остаточного рішення з цього питання наразі не ухвалили.

Крім того, депутат повідомив, що на найближчому засіданні фракції БЮТ мають розглянути питання щодо можливої відставки Юлії Тимошенко з посади прем’єр-міністра.

Тим часом депутати НУНС, які підписалися за відновлення демократичної коаліції, стверджують, що не домовляються про місця у списку БЮТ.

Зокрема, лідер Європейської партії Микола Катеринчук зазначив, що наразі немає жодної домовленості щодо формату участі в дострокових виборах.

За його словами, тільки тепер розпочнуться консультації: «Я думаю, що ми будемо вести широкі консультації, які дозволять сконсолідувати всю демократичну спільноту».

Водночас, лідер Християнсько-демократичного союзу Володимир Стретович зазначив, що наразі зарано говорити про якісь місця у списках. Він пояснив це тим, що спочатку Центрвиборчком має оголосити офіційний початок виборчої кампанії.

Нунсівець, лідер Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін також запевнив, що представники його політичної сили не домовлялися з БЮТ щодо прохідних місць у списку. «Ми координуємо свої дії поки що виключно з керівниками низки політичних партій, які входять до блоку НУНС», – заявив Кармазін.

А лідер Народного руху України Борис Тарасюк вважає взагалі аморальним говорити про будь-які місця в списках. «НРУ ще не приймав рішення відносно формату участі у виборах, і це буде зроблено під час з’їзду», – сказав він.

Президент Віктор Ющенко достроково припинив повноваження Верховної Ради й призначив позачергові вибори на 7 грудня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG