Доступність посилання

ТОП новини

Відставка Яценюка не відбулася


Голосування щодо відставки Арсенія Яценюка з посади Голови Верховної Ради визнане таким, що не відбулося. Бюлетені взяли тільки 109 депутатів. Згідно з регламентом Верховної Ради голосування визнається таким, що відбулося, якщо бюлетені взяли щонайменше 226 народних депутатів

Голосування щодо відставки Арсенія Яценюка з посади Голови Верховної Ради визнане таким, що не відбулося, повідомив із трибуни Верховної Ради голова лічильної комісії Володимир В’язівський.

За його словами, лічильна комісія встановила, що бюлетені одержали тільки 109 народних депутатів, а участь у голосуванні взяли 108. При цьому 2 бюлетені визнані недійсними.

Згідно з регламентом Верховної Ради голосування визнається таким, що відбулося, якщо бюлетені взяли щонайменше 226 народних депутатів.

Перед голосуванням Партія регіонів вимагала, щоб голосування відбувалося за допомогою електронної системи «Рада», а не таємно бюлетенями.

Заступник лідера фракції Партії регіонів Борис Колесников заявив, що його політична сила не візьме участі в цій процедурі.

«Ніхто не братиме бюлетенів. Це чистої води фальсифікація в дусі третього туру виборів президента», – наголосив він.

Натомість сам спікер, а також фракція БЮТ наполягали на дотриманні норми про голосування за звільнення голови парламенту бюлетенями.

Із ініціативою звільнити спікера, який подав заяву про відставку ще у вересні, виступила фракція Партії регіонів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG