Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада не підтримала резолюцію недовіри уряду


За відставку проголосували лише 203 народних депутатів за необхідних 226.


Зокрема, «за» голосували 172 депутати від Партії регіонів, 1 – від БЮТ, 10 – від НУНС, 20 – від Компартії.

Також парламент не пiдтримав постанову про соцiально-економiчну ситуацiю в Українi та дiї органiв влади щодо подолання кризи.

Таким чином, депутати не ухвалили якогось рiшення за результатами розгляду відповідальності уряду.

Янукович наполягав на відставці Уряду, Президента і Верховної Ради

Лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович на сьогоднішньому пленарному засіданні парламенту заявив, що без зміни влади, без зміни Конституції не вдасться стабілізувати політичну ситуацію.

«Вихід з цієї ситуації один – треба міняти і Президента, і уряд, і парламент» – заявив Віктор Янукович.

Він наполягав на проведенні позачергових виборів парламенту й Президента.

«Поки не прийде відповідальна команда, якій буде довіряти український народ, якому вже набридло, як його дурять політики, не буде спокою в нашій країні», – сказав він, виступаючи в парламенті.

Говорячи про дату цих виборів, Янукович зазначив: «А коли вони будуть? Я скажу так – тоді, коли нас з вами люди винесуть з цього залу. Якщо ми хочемо цього дочекатися, то ми дочекаємось».

За словами лідера Партії регіонів, необхідно сідати за стіл переговорів і домовлятися, «коли ми це (вибори) зробимо найближчим часом».

Партія регіонів не виключає складення депутатських мандатів

Народний депутат від Партії регіонів Василь Горбаль заявив, що на політраді Партії регіонів ухвалили рішення про складення 150 мандатів народними депутатами для розпуску парламенту.

За його словами, засідання політради відбулося вчора, а наступним має бути рішення партії з даного питання.

Депутат додав, що дата проведення з’їзду буде визначена протягом лютого.

Водночас, як повідомив регіонал Сергій Льовочкін, депутати Партії регіонів на сьогоднішньому засіданні фракції одноголосно проголосували за те, щоб у разі необхідності скласти свої повноваження.

«Якщо буде потрібний цей надзвичайний захід і він вестиме до виходу із кризи, ми на цей захід підемо», – сказав Льовочкін.

При цьому він повідомив, що дата складання повноважень ухвалюватимуть окремим рішенням фракції.

Тим часом депутат від Партії регіонів Ганна Герман спростовує інформацію свого однопартійця Василя Горбаля про ухвалення політрадою Партії регіонів рішення щодо складення 150 мандатів народними депутатами для розпуску Верховної Ради.

«Вчора на політраді Партії регіонів ми проголосували тільки за проведення з’їзду», – сказала Герман.

Разом із тим вона не виключила, що на з’їзді може постати питання про складення депутатських мандатів. «Якщо на з’їзді таке питання постане, то тоді вже прийматиметься рішення. Ось про це ми вчора проголосували», – зазначила депутат.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко напередодні заявляла, що можливе складення депутатами від Партії регіонів своїх повноважень не заблокує роботу парламенту.

Партія регіонів має 174 мандати у Верховній Раді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG