Доступність посилання

ТОП новини

Український легіонер Ігор Ніченко завершив виступи в елітних клубах Угорщини.


Василь Плоскіна

Угорщина, 27 січня 2005 – Відомий серед угорських уболівальників український футболіст Ігор Ніченко вирішив повернутися в Україну. Своє рішення спортсмен мотивує тим, що за останні 10 років рівень гри елітних футбольних команд Угорщини залишився на попередньому рівні у той час як в Україні спостерігається явний прогрес. У тому числі й в оплаті виступів професійних гравців.

33-річний український футболіст Ігор Ніченко, який починав свою професійну спортивну кар’єру в південноукраїнських клубах вищого дивізіону, зокрема, в Херсоні та Миколаєві став третім успішним гравцем з України, який в середині 1990-х років завоював симпатії вболівальників угорського футболу. До нього в будапештському елітному клубі вищої ліги “Ференцвароші” вдало виступили колишній гравець київського “Динамо” Василь Рац, а також захисник харківського “Металіста”, а згодом і одеського “Чорноморця” Сергій Кузнецов.

Десять років тому ці два українські легіонери вельми часто ставали співавторами стрімких футбольних комбінацій, які завершувалися взяттям воріт суперника. Угорські глядачі при цьому аж ніяк не залишалися байдужими. Майже десять років успішно виступав у складі футбольних дружин вищого дивізіону Угорщини “Ференцвароша”, “Штадлера”, ФТЦ, “Дунаферра” та “ЛТО”-Дьєр й український форвард Ігор Ніченко.

Багато угорських коментаторів вважають, що своєю яскравою грою він залишив помітний слід в угорському футболі. До речі, тутешня преса у свій час писала про те, що Ніченко отримував запрошення з кількох італійських клубів, однак тоді гравець з України надав перевагу “Ференцварошу”.

Зараз Ігор Ніченко знову в Україні. В одному з інтерв’ю він сказав, що хотів би продовжити гру дома, щоправда усвідомлює, що шанси потрапити до київського “Динамо”, донецького “Шахтаря” чи дніпропетровського “Дніпра” в нього невеликі, і тому він наразі зондує ґрунт в інших українських командах, наприклад, на Закарпатті, в Криму і навіть у Молдавії.

Гравець дещо розчарований тим, що угорські клуби переживають зараз не найкращі часи з фінансуванням, ба навіть такі відомі особистості світового футболу, як Лотар Матеус з Німеччини, нині головний тренер національної збірної Угорщини, не завжди можуть змінити ситуацію. Водночас Ігор Ніченко радіє тій обставині, що трьом українським клубам вищої ліги вдалося вийти у Кубок УЄФА, що, на його думку, свідчить про значний професійний потенціал українських футболістів та їхніх наставників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG