Доступність посилання

ТОП новини

У США винесли звинувачення в електронних злочинах громадянинові України


Харків’янин Максим Ястремський та його спільник Олександр Суворов із Естонії викрадали дані про кредитні й банківські карти, мовиться в звинуваченні. Максима Ястремського називають одним із найбільших продавців викрадених даних про кредитні й банківські карти, якого будь-коли розшукувала Секретна Служба США.

Харків’янин Максим Ястремський та його спільник Олександр Суворов із Естонії викрадали дані про кредитні й банківські карти, мовиться в звинуваченні.

Вони дистанційно встановили хакерську програму для цього на касові комп’ютери кількох ресторанів мережі Dave and Buster’s у США.

Звинувачені отримали таким чином дані про більш як 5 тисяч карт і продавали їх іншим зловмисникам. Відтак банківським установам, які видали ці карти, завдано шкоди принаймні на 600 тисяч доларів.

Максим Ястремський нині перебуває в ув’язненні в Туреччині, де його затримали в липні минулого року. Туреччина має проти нього власні звинувачення в електронному шахрайстві. Сполучені Штати домагаються його видачі.

Олександра Суворова затримали в Німеччині на запит США в березні цього року, і зараз там триває розгляд запиту про його екстрадицію до США.

Обом висунули 27 звинувачень у різноманітних електронних злочинах. Велике журі присяжних у Нью-Йорку затвердило їх місяць тому, але досі про це не оголошували. Міністерство юстиції США оприлюднило інформацію тільки в понеділок.

Третього звинуваченого, Алберта Ґонсалеса зі штату Маямі, затримала на початку травня Секретна Служба США. Його звинуватили в написанні хакерської програми, яку він продав першим двом.

Максима Ястремського називають одним із найбільших продавців викрадених даних про кредитні й банківські карти, якого будь-коли розшукувала Секретна Служба США.

На його комп’ютері, що був при ньому під час затримання в Туреччині, знайшли викрадені дані про мільйони інших карт із усього світу, не пов’язаних із нинішньою справою у США.

Матеріали до теми:

• Міністерство закордонних справ підтверджує затримання в Туреччині українського громадянина, але не розкриває причин інциденту
XS
SM
MD
LG