Доступність посилання

ТОП новини

Москва релігійно орієнтуватиметься на Київ – експерт


В ефірі Радіо Свобода викладач Київської духовної академії Української православної церкви Московського Патріархату Володимир Берега заявив: «Сьогодні вже склалася така традиція, що Москва буде орієнтуватися на те, чого хоче сама Українська православна церква. Такого активного втручання у внутрішні справи української церкви вже не буде, хто б не став патріархом. Бо за останні 18 років склалася ситуація, коли пряме втручання у внутрішні справи Української православної церкви не призводило ні до чого доброго. Якщо Українська православна церква вирішить усі ті питання, які сьогодні перед нею стоять, то це буде вагомий аргумент у розмові з Москвою»

При цьому Володимир Берега додав: «Чому не сприймають ідею автокефалії? Тому що вона пов’язується з розколом 1992 року і пов’язується з діяльністю колишнього нашого митрополита Філарета. Тому це питання політизоване і пов’язується з темою розколу».

А вже настоятель Храму Агапіта Печерського протоієрей Андрій Ткачов зазначив: «У нас фактичні права. В нас широка автономія, в нас розв’язані руки, розліплений рот, в нас повно енергії. Ми можемо робити все у плані євангелізації, працюючи з населенням та проповідуючи у ЗМІ. Там де ми можемо, ми робимо все. Даний статус нам дозволяє робити все для місії церкви».

XS
SM
MD
LG