Доступність посилання

ТОП новини

Хорошковський став першим заступником голови СБУ


Досі від 24 грудня 2007 року Хорошковський працював головою Державної митної служби.

Президент Віктор Ющенко своїм указом призначив Валерія Хорошковського першим заступником голови Служби безпеки України.

Текст указу розміщений на офіційному сайті глави держави.

Іншим своїм указом глава держави вніс зміни до указу Президента від 23 травня 2005 року про кількість заступників голови Служби безпеки. У документі слова «одного першого заступника та шістьох заступників» замінили словами «двох перших заступників та п'ятьох заступників».

Хорошковский досі був Головою Державної митної служби, призначений на цю посаду Кабінетом Міністрів.

Раніше Хорошковский виступив проти позиції прем'єра щодо належності газу в підземних сховищах. Хорошковский, на відміну від Тимошенко, наполягає , що цей газ належить РосУкрЕнерго.

Після цього почали говорити про можливу відставку Хорошковського.

ЗМІ пишуть, що уим призначенням Віктор Ющенко врятував Хорошковського від Юлії Тимошенко.

***
У Службі безпеки України позитивно оцінюють рішення Президента Віктора Ющенка про призначення Валерія Хорошковського заступником голови СБУ.

Як повідомили у прес-службі СБУ з посиланням на слова тимчасово виконуючого обов’язки голови СБУ Валентина Наливайченка, «рішення Президента про призначення Валерія Хорошковського заступником голови СБУ кардинально посилює боротьбу з корупцією і контрабандою, що є пріоритетом у діяльності СБУ».

Крім того, у прес-службі зазначили, що таке кадрове рішення сприятиме мінімізації наслідків світової економічної кризи в Україні.

За даними прес-служби, на новій посаді Валерій Хорошковський відповідатиме за організацію роботи СБУ щодо захисту економічної безпеки держави і боротьбу з легалізацією брудних коштів.

До призначення Хорошковського цей напрямок роботи курував Олег Скляр.

***
Кабінет Міністрів призначив Анатолія Макаренка головою Державної митної служби України замість звільненого з цієї посади Валерія Хорошковського.

Про це повідомили у прес-службі Кабінету Міністрів.

Анатолій Макаренко до сьогоднішнього призначення працював начальником Київської регіональної митниці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG