Доступність посилання

ТОП новини

«Укрзалізниця» вийшла в Інтернет. Квитки на поїзд можна купити, не виходячи з дому


Головна сторінка сайту www.e-kvytok.com.ua
Головна сторінка сайту www.e-kvytok.com.ua

З кінця березня в Україні можна забронювати квитки на поїзд через Інтернет. За словами керівництва «Укрзалізниці», за 5 днів цією послугою вже скористалися 15 тисяч осіб. Чому чиновники вирішили запровадити продаж квитків через «всесвітню павутину», і чи задоволені пасажири новим сервісом?

Інтернет-квитки

Кожен, хто бажає придбати квиток на поїзд, має зайти на Інтернет-сторінку Укрзалізниці і оплатити його вартість за допомогою платіжної картки. Після цього пасажир одержує персональний код, вирушає до каси, а вже там йому видають квиток. Як зазначає Володимир Бадагов, заступник міністра транспорту, нова система нанесе удар по квиткових спекулянтах. «В будь-якій точці країни можна замовити квиток на будь-який вид транспорту. А викупити його можна також в найближчій точці, де Вам найзручніше: і на пошті, і в касі».

Забронювати через Інтернет можна лише квиток за повною вартістю, зазначають чиновники Мінтрансу. Пільгові квитки пасажири мають купувати звичним способом - у залізничних касах.

Як запевняє Михайло Костюк, генеральний директор «Укрзалізниці», від неприємних несподіванок пасажир застрахований. «Якщо людина вклалася в усі терміни, прописані правилами, то ніяких проблем бути не може. Ми збираємося ввести нову систему формування поїздів, яка полягає у коригуванні кількості посадочних місць через об’єм заявок на придбання квитків через Інтернет».

Транспортники Львівської області тепер можуть заздалегідь знати, скільки до міста приїде туристів. І оскільки очікують напливу гостей на Великодні свята, то віртуальний продаж квитків лише вітають.

Наскільки активно львів'яни користуються новою послугою і як її оцінюють, дізнавалась місцева кореспондентка Радіо Свобода Галина Терещук. «У залізничних касах, що у центрі міста, зранку черг не було. Біля кожного з віконечок по одній-дві особи. Опитані люди знали про нову послугу залізниці, але все ж купували квитки не через Інтернет.

- Це зручно, але я поки що не довіряю, мешкаю у центрі міста, мені вигідно прийти.
- Це дуже непогано, може, ще у нас не так добре налагоджено, але це економія часу.
- Я проходила біля кас і одразу купила квитки. Але про Інтернет знаю, це зручно.
- Я видрукував ваучер. Це добре для тих, хто часто їздить. Я не так часто користуюсь послугами залізниці.
- Ця нова послуга має бути зручною, бо економить час, знаєш, що гарантовано маєш місце. За кордоном видають ваучер, ти вже все оплатив і отримуєш місце перед відправкою літака чи потяга.


Старший касир Надія Петросьова розповіла, що вчора одна жінка придбала квиток новим способом. «Була одна жінка. Тільки одна людина поки що. Працюємо, замовляйте, купуйте, черг нема. Потім ми робитимемо звіт». Львів за кількістю користувачів Інтернетом серед українських міст посідає шосте місце. Ймовірно, що найчастіше через Інтернет замовлятимуть квитки не окремі пасажири, а державні установи, приватні фірми».

За покупками в Інтернет

Наразі в Україні стрімко розвиваються новітні інформаційні технології, зокрема, люди все частіше розраховуються за товари і послуги платіжними картками, зазначає Юлія Кащенко, директор по зв'язках з громадськістю однієї з українських консалтингових компаній. Не так давно такі послуги для більшості українців були просто недоступними.

У Чехії ж залізничними квитками через Інтернет торгують уже 2 роки поспіль. По-перше, це зручно, розповідає празька кореспондентка Радіо Свобода Оксана Пеленська, бо можна планувати свої подорожі заздалегідь. По-друге, раціональні чехи люблять економити, а Інтернет-купівля квитка на поїзд обходиться на 3% дешевше, ніж такий же квиток у касі. Завдяки продажу квитків через «світову павутину» в країні стрімко почав розвиватися Інтернет. «У Чехії існує дуже складна система знижок на залізничні квитки. Одним із пунктів у списку знижок є саме купівля квитків на подорожі по території країни через Інтернет. Знижка поширюється на поїздки до країн-сусідів, на інші ж міжнародні рейси – ні», - розповіла кореспондентка.

За перше півріччя минулого року, за даними Держкомзв’язку, в Україні зареєстрували 10 мільйонів користувачів Інтернетом. Тобто майже кожен п’ятий українець регулярно користується всесвітньою павутиною, а кожен другий оплачує через Інтернет товари чи послуги.

Чи відома Вам нова послуга «Укрзалізниці» - віртуальний продаж квитків? Як ставитеся до такого сервісу?
Наталя, менеджер: Чула про послугу. Мій чоловік так постійно замовляє – 2-3 рази на місяць. Ми дуже задоволені такою можливістю.
Артур, продавець: Не чув. У касі краще купувати, адже не в усіх є Інтернет.
Ольга, пенсіонерка: Чула, але не користувалася. Думаю, зручніше через Інтернет, якщо він дома є. Бо ти замовиш те, що потрібно, вибереш сам. А в касах черга може бути.
Юрій, студент: Я не знаю про таку послугу. Але я думаю, це чудово. Не треба нікуди їхати, стояти в пробках, щоб купити квиток.
Юлія, PR-менеджер: Якщо це буде чітко налагоджена система, то я буду нею користуватися. Але поки побоююся, що можлива така ситуація, коли ніби все оплатив, а в день від’їзду виявляється - ти без квитка.
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG