Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську загальноміські «Гоголівські вечорниці»


Дніпропетровськ – У місті розпочалося загальноміське свято «Вечорниці на вулиці Гоголя». Цього дня вулицею Гоголя, яка є однією з центральних у місті, прогулюються герої творів великого письменника, звучать уривки з його творів, а також проходять конкурси та вікторини на знання творчості Гоголя.

Окрім того, майстри українських народних промислів навчають гостей свята розписувати писанки, виготовляти гончарні вироби та плести найрізноманітніші речі з соломи, а юні художники розкривають секрети «петриківського» розпису та ручного розпису тканини.

На вулиці Гоголя також можна скуштувати справжніх українських вареників та свіжого духмяного хліба. Дніпропетровці самі зможуть визначити кращих художників, майстрів народних промислів та кухарів, опустивши «бюлетень для голосування» у спеціальну скриню.

Родзинкою свята став конкурс на найкращу мітлу для Солохи. До участі у ньому долучилися комунальники з усіх восьми районів міста. Кожен відділ комунального господарства змайстрував на свято свою мітлу і представив свою Солоху, жінку, вбрану відьмою, а учасники та гості дійства вибирають із-поміж них найкращу.

Організатори також запросили на свято мешканців міста, котрі мають прізвища героїв гоголівських творів. Всі вони отримали сувеніри, але для цього мали продемонструвати паспорт з гоголівським прізвищем – Чуб, Бульба, Горобець, Коробочка, Курочка, Колесник тощо.

Загальноміськими гоголівськими вечорницями у Дніпропетровську завершують святкувати ювілей письменника. Упродовж місяця відбувалися офіційні та мистецькі заходи, присвячені Гоголеві.

(Дніпропетровськ – Прага – Київ)
  • Зображення 16x9

    Юлія Рацибарська

    Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG