Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат Президента чекає звіту про візит Тимошенко до Москви


У 10-денний термін Президентові Віктору Ющенку має бути поданий «вичерпний звіт» про результати переговорів Прем’єра Юлії Тимошенко в Москві.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив уповноважений Президента з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

За його словами, лише після отримання такої інформації можна буде робити висновки про досягнення української сторони на переговорах та про виконання директив, які українській делегації дав Глава держави.

«Ми вітаємо ініціативи українського уряду та голови українського уряду, спрямовані на коригування контрактів у газовій сфері від 19 січня цього року в тій частині, де сторонами були допущені дуже серйозні помилки і в результаті контракти є економічно невигідні для України... Ми з нетерпінням чекаємо інформації про конкретні досягнуті домовленості», – зазначив уповноважений Президента.

За підсумками вчорашніх переговорів у Москві Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що домовилася з російським колегою Володимиром Путіном про зменшення обсягів поставок російського газу до України та участь Росії в модернізації української газотранспортної системи. Також український Прем’єр пообіцяла своєму російському колезі сприяти вступу Росії до Світової організації торгівлі.

********
Росія не штрафуватиме Україну цього року – Тимошенко

Україна й Росія домовилися про те, що у 2009 році Москва не буде застосовувати санкції проти Києва за імпорт газу в меншій кількості, ніж передбачено контрактами.

Про це заявила сьогодні Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції в Києві.

За її словами, про це вдалося домовитися на засіданні українсько-російської міжурядової комісії з економічної співпраці.

У 1-му кварталі Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» імпортувала близько 2,5 мільярди кубометрів газу, в той час як контрактом із «Газпромом» передбачена закупівля 5 мільярдів кубів.

У цілому в 2009 році «Нафтогаз» планує імпортувати близько 33 мільярдів кубометрів газу, при тому, що контракт передбачає імпорт 40 мільярдів кубів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG