Доступність посилання

ТОП новини

Вибух у гральному закладі Дніпропетровська


Місці трагедії у Дніпропетровську
Місці трагедії у Дніпропетровську

Дніпропетровськ – У ніч на четвер у Дніпропетровську стався вибух у залі гральних автоматів, розташованій у житловому будинку в центральному районі міста. Пожежа, яка спалахнула, забрала життя десятка людей, ще десятеро з опіками та отруєнням чадним газом були госпіталізовані. Міліція порушила кримінальну справу за фактом події. За попередньою інформацією правоохоронців, про теракт не йдеться: вибух стався через недотримання правил пожежної безпеки в закладі.

Трагедія сталася близько першої години ночі. У залі гральних автоматів, що належить приватній фірмі, на той час перебувало близько 60 осіб. Вони щойно завершили перегляд футбольного матчу. Попередня причина нещастя – несправність грального автомата. Долали вогонь одразу шість пожежних команд, адже самі гральні автомати, підлога, стеля і стіни приміщення були зроблені з легкозаймистих матеріалів.

У тому, що загинули люди, вбачають і провину персоналу закладу: працівники зволікали з викликом пожежників, а намагалися самі водою загасити вогонь. У той же час, люди, які перебували в залі, не мали змоги врятуватися.


Винуватці трагедії, наразі, не названі, але відомо, що одного з власників грального закладу затримали.

Версій причин трагедії кілька


А втім, є інформація, що правоохоронці розглядають й інші версії щодо причин загоряння, зокрема, кримінальні «розборки» і навмисний підпал. Очевидці кажуть, що пожежі передував характерний «хлопок». Що це було, мали б встановити правоохоронні органи.

Міністр надзвичайних ситуацій Володимир Шандра поки наполягає на основній версії нещасного випадку.

«Загоряння ігрового автомата – це попередня версія. Головна. Не знайдено ніяких матеріалів, які б свідчили про навмисний підпал або вибух якийсь», – зазначив міністр.

Влада терміново взялася за перевірки гральних закладів

Зранку на місці трагедії працювала спеціальна урядова слідча комісія. В екстреному порядку, скасувавши візит до Праги, до Дніпропетровська прибула Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Після прильоту до Дніпропетровська вона відразу ж побувала на місці пожежі й оглянула згоріле приміщення. Після цього голова уряду відвідала лікарню, в якій перебувають постраждалі під час пожежі.

Юлія Тимошенко на місці трагедії у Дніпропетровську
Журналістам Прем’єр заявила, що ініціюватиме перед Президентом оголошення дня жалоби. Сім’ям постраждалих і загиблих тимошенко пообіцяла матеріальну допомогу від держави. Коштом бюджету також мають реконструювати пошкоджений будинок.

Голова облдержадміністрації Віктор Бондар відразу ж підписав розпорядження про закриття всіх грально-розважальних закладів міста, доки їх ретельно не перевірять.

«Казино, дискотеки, нічні клуби, де велике скупчення людей у житлових приміщеннях – доки перевірки не закінчаться, жодної установи такої не дамо відкрити», – заявив Віктор Бондар.

За станом на вечір четверга у двох лікарнях Дніпропетровська залишалися 10 осіб, яких було шпиталізовано з опіками та отруєнням чадним газом.

За словами медиків, стан здоров’я всіх потерпілих стабілізований, однак залишається «стабільно важким».

Це не перший «груповий» нещасний випадок у Дніпропетровську. 2007 року в іншому районі міста в житловому будинку стався вибух газу, він забрав життя 23 осіб.

(Дніпропетровськ – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Юлія Рацибарська

    Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG