Доступність посилання

ТОП новини

Українське вино дегустували в парламенті Великої Британії


Лондон – У Вестмінстерському палаці, де працює британський парламент, відбулася презентація українських вин і пива, організаторами котрої виступила Міжфракційна група із проблем України. Захід, на якому були присутні члени уряду, депутати парламенту, представники севастопольської міської адміністрації та численні представники організацій та фірм, котрі працюють з Україною, мав величезний успіх.

Презентація українських вин і пива, котру задумали і реалізували депутати Міжфракційної групи з проблем України британського парламенту, стала нестандартним заходом для розвитку зв’язків із кримським регіоном. Ця група щороку проводить у парламенті низку заходів, пов’язаних із Україною, як от прийняття, виставки, тощо. І от нині – знайомство із Кримом через його вино.

Голова Міжфракційної групи із проблем України Джон Ґроґан зазначив: «Цього року ми вирішили зосередитися на Криму, і зокрема, на Севастополі. Ми хотіли поглиблювати зв’язки між Севастополем, Кримом та Великою Британією. Ми вирішили, що найкраще це зробити, влаштувавши вечір, залучивши чудову кримську продукцію, якою є вино. Кримське вино відоме не лише у Європі, але й в Азії. Тож ми запросили представників Севастополя та різні виноробські фірми. Одним із викликів, що стоять перед Кримом, є диверсифікація економіки так, щоб вона не була так сильно залежною від флоту. Тож ми хотіли зробити свій маленький внесок у цей процес і розширити таким чином зв’язки з Україною, і, зокрема, Кримом, Севастополем».

Міністру відшкодували збитки за відібране вино митниками

На прийнятті привернув до себе увагу факт присутності міністра із проблем Європи Каролайн Флінт. Вона не лише виголосила гарну промову, згадавши, що торік відвідала Київ і Крим. Частина її минулорічного візиту виявилася досить пов’язаною з темою вечора. З Криму вона поверталася, маючи в ручному багажі подароване їй вино. Але коли вона робила пересадку на франкфуртському летовищі, митники, відповідальні за безпеку, вино відібрали – адже в ЄС заборонено перевозити у ручному багажі рідину.

На презентації зі словом подяки виступив також радник Голови севастопольської держадміністрації Михайло Юрлов, що вразив усіх своєю бездоганною англійською.

Серед вин, котрі представляли чотири кримські компанії, переважали десертні. Приватна компанія «Сатера» пропонувала чудове вино із сорту винограду, що існує лише в Криму. Почувши історію міністра про відібране в неї вино, представники цієї компанії відразу відшкодували їй збиток, подарувавши свою продукцію.

А тих гостей, що вина не п’ють, частувала своїм пивом київська броварня «Оболонь».

(Лондон – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG