Доступність посилання

ТОП новини

СБУ порушила кримінальну справу за фактом вчинення геноциду


Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом вчинення геноциду в Україні у 1932-33 роках, внаслідок чого загинули мільйони громадян. Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко сьогодні під час зустрічі з представниками Світового конгресу українців.

«Україна зібрала достатньо свідчень для порушення кримінальної справи про штучно створений більшовицьким режимом голод, який призвів до масового знищення цивільного населення», – цитує слова голови СБУ прес-служба відомства.

Він звернувся через Світовий конгрес українців до провідних зарубіжних юристів та адвокатів з проханням сприяти з’ясуванню усіх обставин, пов’язаних із підготовкою та вчиненням злочину геноциду у 1932-1933 роках.

Виконавчий секретар Світового конгресу українців Стефан Романів зазначив, що українські громади у світі сприймають такі кроки як значний прогрес на шляху до встановлення історичної справедливості.

Учасники зустрічі домовилися про співпрацю у поширенні в інших країнах правдивої інформації про Голодомор-геноцид в Україні 1932-33 років шляхом проведення виставок, історичних громадських слухань, видання документальних збірок та книжок.

Під час Голодомору в 1932–1933 роках в Україні загинули, за різними підрахунками, від майже 4 до 10 мільйонів людей. Україна визнала ці події геноцидом і домагається такого ж визнання і від інших держав і міжнародних організацій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG