Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі протестують проти ошуканців із Чорноморського флоту Росії


Обманутий інвестор Олександр Добровольський з рідними біля штабу ЧФ Росії (фото Миколи Владзимирського)
Обманутий інвестор Олександр Добровольський з рідними біля штабу ЧФ Росії (фото Миколи Владзимирського)

Севастополь – 63-річний севастополець Олександр Добровольський сьогодні прикував себе наручниками до ланцюгової огорожі, яка відгороджує штаб Чорноморського флоту Росії від проїжджої частини. Таким чином він протестує проти відмови командування Чорноморського флоту нести відповідальність за дії флотського Будівельного управління, яке ошукало понад дві сотні родин севастопольців.

Олександр Добровольський 4 роки тому згідно з укладеною угодою передав Будівельному управлінню ЧФ Росії 40 тисяч доларів США і 2 роки тому за цим же договором мав в’їхати у нову 2-кімнатну квартиру. Але російські військові будівельники не виконали обіцяного. З нового року будівництво 4 будинків заморожене. Зараз Будівельне управління ЧФ Росії перебуває у стадії ліквідації. 200 родин севастопольців, які віддали йому гроші, залишилися без житла і вже кілька місяців проводять акції протесту з метою привернути увагу влади і громадськості до своєї проблеми.

У четвер Олександр Добровольський намагався прикувати себе наручниками до воріт штабу російського флоту, але вже за 15 хвилин після початку акції, морські піхотинці зрізали наручники і силою викинули 63-річного чоловіка подалі від огорожі військового об’єкту. Сьогодні він знову продовжив цю акцію протесту, прикувавшись до металевого ланцюга, що за два метри від тієї ж огорожі. За словами Олександра Добровольського, на цю «акцію відчаю» його штовхнула байдужість севастопольської влади, байдужість московських чиновників та підступність командування Чорноморського флоту.

Москва сльозам обдурених севастопольців не вірить


Командування Чорноморського флоту Росії відмовляється від будь-яких коментарів на цю тему. Останнім часом воно також припинило контакти з обманутими інвесторами. Минулого тижня, 11 червня, останні намагалися пройти до Будинку офіцерів ЧФ, де командування святкувало День Росії, але російські військовослужбовці застосували проти них силу.

Олександр Добровольський каже, що погрози застосувати силу, в тому числі зброю, проти обманутих інвесторів звучать від російських військових усе частіше. Він також повідомив, що колективні листи-звернення до президента Російської Федерації Дмитра Медведєва, прем`єр-міністра Росії Володимира Путіна та глави російського оборонного відомства Анатолія Сердюкова результату не принесли. Немає поки що реакції і від севастопольської прокуратури.

(Севастополь – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG