Доступність посилання

ТОП новини

«Партій багато – «Батьківщина» одна!» Ювілейний з’їзд тимошенківців


Юлія Тимошенко, голова партії ВО «Батьківщина» виступає під час зібрання з нагоди 10-річчя партії, Київ, 14 липня 2009 року
Юлія Тимошенко, голова партії ВО «Батьківщина» виступає під час зібрання з нагоди 10-річчя партії, Київ, 14 липня 2009 року

Київ – Політично-музичне шоу під назвою «10-річчя Партії Батьківщина» зібрало на ювілейний з’їзд у Києві шість тисяч делегатів, політичну верхівку БЮТу, представників дружніх політичних партій України та Європи. Серцем, мозком, ді-джеєм і головною дійовою особою заходу була лідер «Батьківщини», Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. У двогодинній промові вона говорила про здобутки партії за 10 років існування та окреслювала нові завдання. Ні в кого з присутніх не виникало сумніву, що мета номер один партії «Батьківщина» – перемога Юлії Тимошенко на президентських виборах.

«Партій багато – «Батьківщина» одна!» – це гасло у вівторок зібрало під дахом величезного виставкового залу у Києві представників різних верств населення з різних куточків України. Серед них освітяни, науковці, депутати різних рівнів, студенти. Об’єднання цих людей в одну потужну команду однодумців Юлія Тимошенко назвала головним здобутком «Батьківщини» й заявила, що завдання команди – міцно брати владу у свої руки, не поступатися дорогою тим, хто працює проти інтересів українського народу.

«Сьогодні, говорячи про президентські вибори, хочу, щоб ми всі зібралися з силами, щоб ми скинули з себе байдужість і песимізм, – зазначила Юлія Тимошенко. – Я хочу, щоб усе що ми нині з вами обговорювали, дало вам додаткової енергії, сил і бажання не здаватись і не думати, що хтось щось зробить за вас. За вами нікого немає – за вами лише Україна є. І вам треба бути настільки сильними, щоб не розчарувати ні сьогоднішнє, ні прийдешнє покоління. Ось наш із вами шлях».

Юлія Тимошенко закликала своїх однопартійців включати до списків на виборах лише найкращих кандидатів. Ці слова пролунали у той час, коли ще не затих скандал із колишнім народним депутатом із БЮТу Віктором Лозінським, якого оголошено в розшук за підозрою у причетності до вбивства селянина на Кіровоградщині. Цього ж дня колишній соратник Тимошенко, екс-міністр транспорту Йосип Вінський заявив, що саме прем’єр наполягала на включенні Лозінського до виборчого списку. Прем’єр визнала, що її політична сила зробила помилку, прийнявши Лозінського до своїх лав.

На п’яти Тимошенко наступає Яценюк

За даними опитувань, за популярністю на п’яти Юлії Тимошенко наступає колишній голова Верховної Ради, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк. Промовляючи до своїх прихильників, Тимошенко висловила сумнів у тому, що в Україні може з’явитися нова політична сила. Вона порівняла третю силу із третьою ногою, яка тільки заважає рухатися.

Учасники ювілейного з’їзду «Батьківщини» ухвалили резолюцію про участь у президентських виборах, але без офіційного висунення кандидата від партії. Пересічні партійці при цьому в кулуарах з’їзду казали, що вірять у перемогу Юлії Тимошенко.

– Я вчитель і дуже вдячна Юлії Володимирівні за те, що ми, бюджетники, вчасно отримуємо зарплату, що ми маємо ту заробітну плату. Тож ми їй віримо, і думаємо, що справедливість переможе.

– Я з Коломиї, і скажу одне: ми вірили, віримо і будемо вірити Юлії Володимирівні.


Зі свого боку політолог, професор Києво-Могилянської Академії Олексій Гарань рекомендує «Батьківщині» напередодні президентської кампанії проаналізувати негативні для Тимошенко соціологічні дані і врахувати економічні та політичні реалії.

«Якщо будуть бодай якісь ознаки того, що ми далі не провалюємось, а є хоч якась стабілізація, якщо у домах буде тепло під час виборів, то тоді Тимошенко зможе сказати: я єдина під час кризи боролась, а мені заважали. Якщо на вибори піде Ющенко, це забере електорат у Яценюка, і тоді завдання Тимошенко – вийти у другий тур – полегшується», – зазначає Олексій Гарань.

Але, наголошує він, щоб дійти до другого туру, Юлії Тимошенко та її команді треба напружено працювати «на всіх фронтах».

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG