Доступність посилання

ТОП новини

Леся Гонгадзе чекає на відповіді генерала Пукача на її 4 запитання


Львів – Мати Георгія Гонгадзе вважає, що сьогодні в Україні продовжують жахливий політичний спектакль на імені її сина. Леся Гонгадзе просить владу і політиків залишити у спокої ім’я Георгія Гонгадзе і її, не використовувати ім’я її сина напередодні виборів. Мама повірить, що арештований чоловік насправді є генералом Пукачем, якщо отримає відповіді від нього на чотири її запитання. Лише тоді Леся Гонгадзе погодиться на розмову з Пукачем. Ексклюзивне інтерв’ю.

Лише сьогодні Леся Гонгадзе повернулась з Тбілісі. Жінка зумисно виїхала з України, щоб її не тероризували у справі її сина, щоб не змушували давати жодних оцінок щодо затримання генерала Пукача. Мати Георгія має сумніви, чи справді арештований є Олексієм Пукачем, тим, хто вбив її сина.

«Я побачила по телебаченню, як Пукача затримували. Він такий доглянутий, з такою гарною зачіскою і раптом чую, що він пас корови. Та зовнішність навіть не відповідала тому, чим він займався. Я навіть засумнівалась, чи це він» – каже Леся Гонгадзе.

Запитання до генерала Пукача конкретні

Через уповноважену з прав людини Ніну Карпачову, котра відвідувала Олексій Пукача, Леся Гонгадзе попросила аби генерал відповів на кілька її запитань:

«Чому він вбив її сина, душив ременем, а згідно з експертизою, кров на ремені не відповідала крові Гії?»
«Чому генерал, який займав таку високу посаду так низько впав, душив і вбив людину власними руками?»
«Чому, якщо він душив Гію і відрізав голову, стопа останків чоловіка у морзі не належить синові пані Лесі?»
«Чому поранення скелета з моргу є на лівій руці, в Гії були на правій?»

Адже Леся Гонгадзе має медичні документи щодо поранень Гії під час бойових дій в Абхазії.

«Це раз підкреслює, що у сина були поранення на правій руці, а те, що бачила в моргу, то там поранення кістки лівої руки. Питання, що в моргу знаходять останки мого сина я виключаю. Генпрокуратура все сфальсифікувала і далі продовжує спектакль, серіал жахів, який триває вже скоро 9 років.

Адвокат моєї невістки наполягає на експертизі останків віднайденого черепа. При цьому каже, що це 100% належить Георгію. Скажіть мені, навіщо знову йти по колу, якщо кажуть, що то останки Гії. Це знову той самий сценарій жахів. На цьому всі роблять собі девіденти, всі використовують ім’я мого сина. Нехай не зловживають».


Леся Гонгадзе зустрічалась з Леонідом Кучмою

Напередодні поїздки в Грузію Леся Гонгадзе зустрічалась з екс-президентом Леонідом Кучмою, щоб дізнатись у нього, на чому базувалась його заява під час телемосту Київ-Москва - Єреван, що Георгій Гонгадзе живий. Подібні слова вклали Лесю Гонгадзе у лікарняне ліжко на місяць.

«Він мені не дав конкретної відповіді, а послався на ті факти, які і я знаю. Розумію, що він не є людина вільна. Він посилається на ті документи, які йому подала Генпрокуратура, він же не був експертом».

Леся Гонгадзе переконана, що напередодні виборів спеціально у суспільстві нагнітають ситуацію у справі її сина, але просить дати їй спокій.

«Я черговий раз не стану заручником політиків, це не політики, це бандити, навіть не бандити, бо ті бодай не вдають і виконують свою справу. Вони черговий раз, щоб добратись до влади використовують ім’я Георгія, щоб засвітись перед людьми, щоб в голови людей вкласти свої прізвища. Люди уже не усвідомлюють, що їм нав’язують. Я не втручаюсь у їхні передвиборчі забави», – заявила Леся Гонгадзе в інтерв’ю радіо Свобода.

16 вересня минає 9 років, як зник журналіст Георгій Гонгадзе . Стільки часу його мама не живе, а існує. Жінку навіть звинувачували у психічних розладах, але Леся Гонгадзе, лікар за фахом, щоб припинити плітки пройшла обстеження в психіатра і подала Генпрокуратурі довідку, що вона психічно здорова Людина.

(Львів – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG