Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині кількість хворих на грип зменшується, а смертність зростає


Львів – Наразі і надалі найскладнішою є ситуація щодо епідемії грипу на Львівщині. За добу в середньому шпиталізують триста людей. Водночас за час карантину з 29 жовтня до 8 листопада з лікарень виписали майже три тисячі пацієнтів.

Місто живе своїм життям попри те, що карантин продовжений у садочках, школах та вузах аж до 23 листопада.

Паніка у Львові минула

Уже з понеділка на львівських вулицях, у транспорті було помітно більше людей, а ввечері деякі кав’ярні навіть були переповнені. Львів’яни менше користуються захисними масками у приміщеннях, а це бентежить лікарів. Адже епідемія ще не пройшла і щодня хворіють більше тисячі людей.

За останні двадцять днів кількість хворих на Львівщині становить понад 160 тисяч осіб. Тільки за одну добу шпиталізували майже 250 людей. Якщо на 8 листопада 63 людини померли, то уже наступного дня -74 особи померли від грипу A/H1N1 або нового типу пневмонії. Медики пояснюють, що більшість з тих, хто вмирає, перебували у важкому стані в реанімації. А високу смертність фахівці аргументують тим, що у перші дні львівські лікарі не знали. як лікувати пацієнтів, лише згодом виробили схему.

Пік захворюваності, який припав на 30, 31жовтня, 1 і 2 листопада, минув. Тоді за день констатували 10-15 тисяч хворих. Нині спостерігається суттєвий спад, зменшилось кількість викликів лікарів.

Ціни в аптеках зростали, а контролюючі органи цього не помітили

Офіційно контролюючі органи повідомили про поодинокі випадки зловживань в аптеках або ж про відсутність взагалі. Хоча мешканці області зауважили, як упродовж одного дня в одній і тій же ж аптеці ціна на антивірусний препарат зросла на 17 і більше гривень, на бинт – на гривню.

Маски й більшість антивірусних препаратів в аптеках і досі відсутні, а на базарах маски, наприклад, продають у 10 разів дорожче.

Туристичні фірми мають зиск з епідемії

А підприємці, зокрема ресторатори, підраховують свої збитки, яких зазнали у час епідемії. Адже більшість закладів громадського харчування упродовж 10 днів були зачинені. Увесь цей час не було туристичних автобусів із Польщі. Натомість туристичні фірми Львова у кілька разів збільшили обсяги продажу путівок у Єгипет і Туреччину.

Я звернулась у кілька туристичних компаній, де мені повідомили, що путівок немає на найближчі два тижні. Торік у такий час клієнтам пропонували суттєві знижки. Нині зі Львова в Єгипет щотижня здійснюється чотири авіарейси і квитки викуплені до 21 листопада. Вартість путівки на людину на тиждень відпочинку 600 і більше доларів. Незважаючи на високі ціни, охочих відпочити у час епідемії не бракує.

(Львів – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG