Доступність посилання

ТОП новини

«Миколай про тебе не забуде!»


Святий Миколай вітає дітей і дорослих
Святий Миколай вітає дітей і дорослих

Львів – У Львові стартувала благодійна акція «Миколай про тебе не забуде», до якої може долучитись кожна людина, яка хоче подарувати радість дитині з малозабезпеченої родини або сироті. А розпочалась акція в неділю у Міжнародний день волонтера Пам-Парадом «Я допомагаю Миколаю!»

Помічники Святого Миколая крокували центральними вулицями міста, інформуючи львів’ян про початок акції «Миколай про Тебе не забуде!».

Байкери, велосипедисти, скутери, клоуни, веселі учасники параду – усі ці молоді люди зголосились бути волонтерами до 19 грудня.

Серед них – Христина Павлуцька, яка працюватиме, щоб подарувати радість іншим.

«Ми збиратимемо подарунки для дітей. Не можна лише собі дарувати приємність, іншим потрібно нагадати про Святого Миколая. Усі ми прийшли за власним бажанням», – розповіла Христина.

Бути волонтером потрібно навчитись


Спершу молодь проходить вишкіл волонтерства. Адже на кожного чекає важка праця, метушня, постійний гамір. Вони пакуватимуть зібрані речі, братимуть участь у заходах 19 грудня, розноситимуть діткам подарунки по домівках. Але кожного помічника Миколая охоплює радість, коли вони бачать щасливі очі дітлахів, які відчиняють їм двері своїх помешкань в очікуванні якогось дива. Саме тому і зголосились працювати волонтерами Марія та Галина. Дівчата почули про акцію і їм стало цікаво, тому вирішили долучитись вперше до волонтерства:

– Найперше хочеться допомагати людям, дітям, які чекають на Святого Миколая, щоб їм подарувати справжнє чудо.

– Важливо, що ця акція цілком безкорислива і ми заявляємо нею, що не все у світі вартують гроші.

У Польщі подарунок можна знайти у чобітку, в Україні – під подушкою

Разом з українськими волонтерами працюють і їхні польські колеги. На Святого Миколая, за новим стилем, Анні з Польщі Святий Миколай подарував шалик. Дівчина належить до Академії Української молоді.

«Ми приїхали сюди на кілька місяців і долучились до волонтерської акції. У нас подарунки кладуть у чобіток, у вас – під подушку. Але в Польщі Святого Миколая святкують символічно, дарують солодощі, в Україні гучніше», – розповіла волонтерка з Польщі.

Торік на фабриці Святого Миколая у Львові працювати 700 волонтерів, які рознесли подарунки більше трьом тисячам дітям із багатодітних та малозабезпечених родин, не оминули вони увагою й маленьких пацієнтів у шпиталях.

Благодійна акція «Миколай про Тебе не забуде» ініційована кілька років тому дітьми та молоддю. Вона ніким не підтримується фінансово. Феномен акції саме в тому, що вона тримається лише на добрі і турботі про інших.

Уже з 10 грудня кожен може принести одяг, забавки, солодощі, інші речі у Палац мистецтв, де розташувалась фабрика Святого Миколая.

(Львів-Київ-Прага)
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG