Доступність посилання

ТОП новини

Тисячі людей узяли участь у протестах по всій Росії


На несанкціонованому мітину в Москві
На несанкціонованому мітину в Москві

Прага – Люди виходили в суботу, у скликаний російською опозицією «єдиний протестний день», або ж «День гніву», на акції протесту і проти соціально-економічної політики російської влади, і проти придушення їхніх громадянських прав і свобод.

Найбільша демонстрація, за участі близько 5 тисяч осіб, відбулася в центрі Калінінграда всупереч забороні. Її учасники вимагали відставки уряду Росії і регіонального керівника, якого вони звинувачують у погіршенні економічної ситуації в області.

На мітингу у Владивостоку

У Владивостоку понад 2 тисячі людей вимагали і зниження тарифів на комунальні послуги, і відставки керівництва регіону і уряду прем’єр-міністра Володимира Путіна та міністра внутрішніх справ Росії, а також повернення прямих виборів керівників регіонів, що їх скасували 2004 року й замінили на призначення з Москви. Деякі організатори мітингу заявляли, що напередодні на них чинили тиск.

В Іркутську близько півтори тисячі осіб виступили на екологічному мітингу на захист озера Байкал від постанови російського уряду, яка дозволила целюлозно-паперовому комбінатові скидати в озеро стічні води. Серед їхніх вимог була й відставка уряду Путіна.

На мітингу в Санкт-Петербурзі

У Санкт-Петербурзі близько тисячі людей провели демонстрацію з вимогами «відставки команди Путіна», а також протестували проти підвищення житлово-комунальних тарифів.

Понад тисяча людей зібралася в центрі Іжевська – вони протестували проти «антинародної» політики влади, проти зростання цін і тарифів та проти свавілля міліції щодо громадянських активістів.

У Москві на несанкціонований мітинг у центрі міста зібралися близько 500 осіб; міліція розігнала його й затримала близько 30 учасників і, за повідомленнями, кількох побила.

Мітинг у Москві врешті розігнали

Претензії до влади Росії висловили й учасники протестів у Новосибірську чи Казані.

А ще окремі неполітичні акції протесту провели автомобілісти в Москві й Єкатеринбурзі, вимагаючи реформи автоінспекції й рівності учасників дорожнього руху.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG