Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську показом інтелектуального кіно зустріли День захисту дітей


Луганськ, ніч на 1 червня...
Луганськ, ніч на 1 червня...

Луганськ – У Луганську Міжнародний день захисту дітей вирішили відзначити нічним кінопоказом просто неба. Таку акцію члени місцевого дискусійного клубу інтелектуального кіно влаштовують уже третій рік поспіль. У ніч з тридцять першого травня по перше червня у місті демонструються стрічки на соціальну тематику про проблеми дітей.

Організатори фестивалю, який має назву «32 травня», відібрали вісім фільмів: п’ять повнометражних і три короткометражки, а також ролики соціальної реклами.

Фільми не нові, дехто з глядачів, напевно, дивився їх уже не вперше. Щоправда, деякі із запропонованих стрічок були не зовсім прості для сприйняття – це так зване авторське кіно. Наприклад, «Місто загублених дітей» Жан-П’єра Жене.

Організатори намагалися підібрати такі кінокартини про долі дітей, які б заставляли думати і не залишали байдужими глядача. Це стрічка «Батько-господар» братів Павіані, «Злодій» Павла Чухрая.

У Луганську фестиваль проходить уже третій рік і завдання його не змінюється: через кіно привернути увагу суспільства до проблем дітей,

«Фестиваль присвячений Дню захисту дітей. У цей день не потрібно показувати клоунів, влаштовувати розважальні програми і кулькові акції. Навпаки, в цей день необхідно говорити про проблеми, пов'язані з дітьми, з правами дітей в Україні, в Луганську і Луганській області», – каже організатор акції Ярослав Мінкін.

На килимку просто неба…

Показ фільмів відбувався у міському сквері з дев’ятої вечора до п’ятої години ранку.

Такий захід розрахований в першу чергу на молодь, яка не проти посидіти на килимках у парку, поспілкуватися з друзями, подивитися разом кіно. До такого собі кінозалу просто неба завітали близько трьохсот молодих людей, в основному, студенти.

Зрозуміло, що не всі досиділи до кінця і далеко не всі зрозуміли мету заходу, проте люди на такий фестиваль приходять уже не вперше і кажуть, що приходитимуть і надалі.

Організатори фестивалю, а це луганський клуб інтелектуального кіно та дитячий правозахисний центр «Поступ», одним показом фільмів не обмежилися. На заході усім присутнім запропонували долучитися до новоствореного волонтерського центру, який допомагатиме дітям-сиротам.
XS
SM
MD
LG