Доступність посилання

ТОП новини

«Смерть студента у райвідділі міліції – це вбивство!» – Карпачова


Ігор Індило
Ігор Індило
Так сьогодні омбудсмен України Ніна Карпачова в інтерв’ю Радіо Свобода прокоментувала факт смерті 19-річного студента Ігоря Індила, яка сталась 25 травня у Шевченківському райвідділі міліції у Києві.

За словами Карпачової, «це вже другий випадок за останній час у Шевченківському РУВС, коли студента затримали, а потім убили. Ми проводимо розслідування у першій справі, що сталась кілька місяців тому, а зараз я звернулась до міністра внутрішніх справ України і прокурора міста Києва з вимогою провести розслідування чесно, прозоро, об’єктивно. Це дуже важливо, тому що я бачу: міліція знову намагається покрити своїх колег».

Розслідування вбивства Ігоря Індила омбудсмен також взяла під особистий контроль. За її словами, в Україні збільшилась кількість порушень прав людини з боку правоохоронців, що є не припустимо. «В органах правопорядку потрібні кадрові зміни на всіх рівнях», – переконана Ніна Карпачова.

Сьогодні ж київські студенти і правозахисники провели акцію протесту проти дій міліції під приміщенням Шевченківського районного управління МВС України, де загинув студент. З ініціативи української громадськості, подібні заходи відбулись біля київського обласного управління Міністерства внутрішніх справ та у кількох інших областях країни.

За словами київського правозахисника Олега Веремієнка, «з цих акцій українці розпочинають загальнонаціональний протест проти свавілля вітчизняних міліціонерів, які катують і вбивають людей по усій Україні».

Приміром, у Тернополі близько 100 молодих людей провели пікетування обласного управління міліції.

Як пояснив один із організаторів акції Назар Зелінка, у такий спосіб представники молодіжного руху «Спротив» висловили свою солідарність із протестувальниками у Києві, де студенти пікетують Шевченківський райвідділ міліції у зв’язку із загибеллю студента Ігоря Індила.

За версією Міністерства внутрішніх справ, студент помер, тому що впав, перебуваючи у нетверезому стані.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG