Доступність посилання

ТОП новини

Парламент звільнив віце-прем’єра Семиноженка


(архівна фотографія) Володимир Семиноженко, на сьогодні вже екс-віце-прем’єр із гуманітарних питань
(архівна фотографія) Володимир Семиноженко, на сьогодні вже екс-віце-прем’єр із гуманітарних питань
Верховна Рада України звільнила з посади віце-прем’єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка.

За таке рішення проголосували 378 народних депутатів із 431 зареєстрованого у сесійній залі.

Звільнення Семиноженка підтримали фракції як коаліції, так і опозиції.

Проект постанови про звільнення урядовця був внесений на розгляд парламенту народним депутатом від БЮТ Ольгою Боднар. У пояснювальній записці до проекту йдеться про те, що призначення Семиноженка відбулося з порушенням Регламенту Верховної Ради України, без обговорення в Комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Семиноженко був призначений на посаду віце-прем’єра 11 березня.

Регіонал: відставку Семиноженка підтримали через його неефективність


Фракція Партії регіонів голосувала за звільнення Володимира Семиноженка з посади віце-прем’єр, оскільки він виявився неефективним менеджером. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«Це була політика очищення від неефективного менеджера. Ви можете уявити, як треба було насолити всім, щоб об’єднався весь парламент», – сказав депутат.

Серед претензій він назвав небажання Семиноженка «конкретно розібратися з роботою Українського інституту національної пам’яті, який, по суті, дублює систему державних архівів».

Колесніченко висловив сподівання, що наступний віце-прем’єр зрозуміє помилки, яких припустився його попередник.

Нардеп також повідомив, що коаліція вже наступного тижня назве кандидатуру на посаду віце-прем’єра, але при цьому відмовився назвати прізвище претендента.

Семиноженко називає своє звільнення політичним

Звільнений з посади віце-прем’єра з гуманітарних питань Володимир Семиноженко назвав «політичним» таке рішення Верховної Ради.

«Я думаю, що це політика. Політика, що свідчить про деяку недосконалість нашої політичної системи. Ми бачимо, що завершувати конституційний процес в Україні все-таки треба, і я дотримуюся точки зору, що повинна бути президентсько-парламентська форма правління», – сказав Семиноженко сьогодні в Черкаській області.

При цьому, за його словами, відставка стала для нього трохи несподіваною. «Ідуть вибори, гуманітарна сфера стає розмінною картою як для опозиції, так і для коаліції. Але гуманітарна сфера – це не та карта, яку потрібно грати», – додав Семиноженко.

При цьому він наголосив, що не драматизує своє звільнення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG