Доступність посилання

ТОП новини

«Путін вчитиме Януковича жити за російською моделлю» – Валерія Новодворська


Валерія Новодворська
Валерія Новодворська

Київ – У п’ятницю Президент Віктор Янукович зустрінеться із главою Російської православної церкви Патріархом Кирилом. А у суботу – із прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним. Про перспективи цих зустрічей Радіо Свобода поспілкувалося із лідером Демократичного союзу Росії, правозахисницею Валерією Новодворською.


– У суботу має відбутися зустріч українського Президента Віктора Януковича та російського прем’єра Володимира Путіна. Що, на Вашу думку, буде головною темою їхніх переговорів?


– Це чергова ялтинська змова. Темою буде, як би Росії знову віддати Крим.

– А чи варто очікувати конкретних результатів цієї зустрічі?

– Скоро казка мовиться, та не скоро діло робиться. Лужков знову сказав, що Крим буде російським. До чого б це? Напевно, що не на дощ, а саме до цієї зустрічі. Така собі прелюдія. А він сказав, що і Севастополь має бути російським, і Крим має бути російським. Що у Путіна на умі, то у Лужкова на язиці. А Янукович за це щось попросить.

– Тобто, на Вашу думку, під час цієї зустрічі головною темою буде доля Криму?

– Взагалі будуть торгуватися і про мову, і про нафту, і про газ. Путін вчитиме Януковича жити за російською моделлю та моделлю Лукашенка.

– Зараз в Україні перебуває Патріарх Московський і всієї Русі Кирило. Цей візит пасторський чи політичний?

– Вибачте, але який же Кирило пастор? Він до Христа не моє ніякого стосунку. Це державний чиновник. Людина, яка якщо у щось і вірує, то ніяк не в Бога. У Кирила своє завдання, забрати віруючих в української церкви і приписати їх Москві.

– Це вже не перший візит Кирила до України цього року. Які наслідки може мати така частота цих візитів?

– Ви краще про наслідки подумайте. Гайвороння не злітається на живе тіло, воно злітається на труп. Отож вони вважають, що вільна Україна – покійник. І залишається тільки розклювати її.
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG