Доступність посилання

ТОП новини

В Україні відзначають День Державного прапора


Представники українських патріотичних організацій розгорнули великий український прапор на Михайлівській площі, 23 серпня 2010 року
Представники українських патріотичних організацій розгорнули великий український прапор на Михайлівській площі, 23 серпня 2010 року
Сьогодні вранці у Києві відбулася церемонія підняття державного прапора України на площі перед Адміністрацією Президента в присутності Віктора Януковича.

Як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента, у виконанні військового оркестру прозвучав Державний гімн України. Пролунали збройові залпи.

Також перед будівлею мерії у Києві пройшла урочиста церемонія підняття Державного прапора України.

Відкриваючи церемонію, виконувач обов’язків голови Київської міської держадміністрації Олександр Попов, як повідомили у прес-службі КМДА, зазначив: «Сьогодні, саме в цей час по всій країні, у кожному її місті, у кожному селищі ми одночасно піднімаємо Державний прапор – символ міцності, єдності та могутності України».

За словами Олександра Попова цю церемонію проведено в історичному місці – «адже саме тут, перед столичною мерією, 24 липня 1999 року, 20 років тому, було вперше в Україні офіційно піднято державний прапор».

День Державного прапора встановлений 2004 року указом Президента Леоніда Кучми «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України».

У 2009 році Президент Віктор Ющенко вніс зміни до цього указу, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Урочисті церемонії підняття державного прапора відбуваються у всіх регіонах країни

У Житомирі церемонія урочистого підняття Державного прапора завершилося акцією «Я громадянин України», у рамках якої перші паспорти отримали 16-річні житомиряни.

В Одесі представники громадськості міста підняли над Потьомкінськими сходами на честь 19-річчя Незалежності України Державний прапор розміром 19 на 12 метрів.

На території штабу Військово-Морських Сил України в Севастополі, а також на кораблях і в берегових частинах ВМС із нагоди свята заплановано урочисте підняття Державного прапора. Представники українського флоту візьмуть участь і в урочистому піднятті Державного прапора над будинком Севастопольської міської держадміністрації.

А в Тернополі вчора встановили рекорд України, розгорнувши національний прапор завдовжки 9,5 кілометрів. Стяг тримали близько 2 тисяч молодих людей-ровесників Незалежності, які приїхали до Тернополя з усієї області, а також усі охочі.

Як заявив представник фонду Книги рекордів України Олександр Бурміцький, акцію було проведено на високому організаційному рівні. «Настільки переконливого за довжиною прапора в Україні ще не розгортали. Можливо, щось подібне було за кордоном, але точно що не з нашим національним стягом», – сказав він.

Після проведення акції синьо-жовтий стяг поділять на 6 тисяч менших сегментів – прапорів, які розповсюдять серед навчальних та медичних закладів області, бібліотек, закладів культури, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Також частини рекордного стягу передадуть в усі музеї області.

У Києві сьогодні партія «За Україну» має намір розгорнути на мості Патона синьо-жовту стрічку, яку назвали «найдовшою синьо-жовтою стрічкою України».

Але ця стрічка буде завдовжки тільки 1 кілометр 700 метрів, повідомило агентство «Інтерфакс-Україна».

Стрічка має символізувати об’єднання обох берегів Дніпра під національною символікою. Її після закінчення акції розріжуть на частини, які роздадуть учасникам.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG