Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку за спробу пройти до мерії судять


Ошукані вкладники. У центрі – Дмитро Верзилов
Ошукані вкладники. У центрі – Дмитро Верзилов

Донецьк – Право потрапити на прийом до мера Донецька потрібно відстоювати у суді. Донецька міськрада судиться з 21-річним Дмитром Верзиловим, головою Спілки ошуканих вкладників Донеччини. Тиждень тому пан Верзилов разом із іншими ошуканими вкладниками спробували потрапити на прес-конференцію донецького міського голови, щоб допоміг їм повернути кошти, вкладені минулого року в кредитні спілки. В результаті пікетувальники опинились у міліції.

Ворошиловський суд Донецька заслухав свідків у справі проти Дмитра Верзилова щодо організації проведення несанкціонованого мітингу ошуканих вкладників у донецькій міській раді 7 вересня цього року. Близько сотні людей зібрались у тісному приміщенні суду, деяким свідкам довелось сидіти на лаві підсудних за гратами.

Однак на засідання не з’явився представник влади – начальник управління зв’язків із громадськістю міськради Донецька Максим Ровінський. Свою відсутність він пояснив тим, що до суду його не запросили. Для судді відсутність позивача стала причиною, щоб оголосити кількаденну перерву у засіданні. Рішення судді викликало обурення серед свідків, які близько 10 хвилин вони не випускали його із зали суду.

Влада погрожувала за мітинги посадити у СІЗО – відповідач

Місця не вистачало, і декому зі свідків довелось сидіти на лаві підсудних у клітці...
Голові Асоціації ошуканих вкладників Дмитру Верзилову інкримінують проведення несанкціонованого мітингу в стінах міської ради.

Тиждень тому представники організації, яку він очолює, прийшли до мерії, щоб потрапити на прес-конференцію міського голови, втім зустріли опір правоохоронців.

«Виник протест. Люди сіли, прикували себе ланцюгами до огорожі, що на прохідній. Ніхто до нас не вийшов, слухати нас відмовились. Вискочив Максим Ровінський (начальник управління зв’язків із громадськістю), став ображати мене. Сказав, що посадить у СІЗО, якщо не припиняться мітинги», – каже очільник вкладників.

Дмитро Верзилов відкидає звинувачення в організації мітингу. За його словами, люди на прес-конференцію мера зібрались стихійно. Це підтверджує пенсіонерка Ольга Дьякова.

«Я особисто просила міліцію, щоб пропустили на прес-конференцію. Неодноразово сказали, що не можна, і тоді я взяла ланцюг і прикувала себе там у холі», – розповіла пенсіонерка.

Депутатські запити – важка праця для міської ради

Як вже повідомляло Радіо Свобода, ошукані вкладники просять міськраду зробити депутатські запити у прокуратуру і міліцію Донецька, щоб допомогти людям повернути кошти, які вони вклали у кредитні спілки «Добробут», «Либідь» та інші.

За словами Верзилова, міська рада Донецька впродовж останнього року ігнорує вимоги громадян.

Між тим речник міської ради Максим Ровінський, який поскаржився міліції на керівника ошуканих вкладників, переконує, що міськрада не в силі допомогти донеччанам.

Дмитро Верзилов стверджує, що міська влада використовує суд, щоб тиснути на його занадто активну громадську організацію. Максим Ровінський заперечує можливість тиску і каже, що не погрожував Верзилову. Він натякає на політичний інтерес Дмитра Верзилова у цій справі.

«Мова йде про конкретні проблеми конкретних людей. А особа, що очолює цю організацію, претендує на місце у списку однієї політичної партії, яка відзначилась у боротьбі за права пенсіонерів», – говорить речник міськради.

Наступне засідання Ворошиловського суду Донецька відбудеться через десять днів. За цей час вкладники сподіваються зібрати підписи і подати до суду скаргу на політичне переслідування свого лідера.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG