Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів заганяє до себе кандидатів у мери (огляд преси)


Київ – На нинішніх виборах кандидатів у мери вперше зобов’язали висуватися від партій. До чого це призвело, аналізує експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що владна Партія регіонів насильно заганяє до себе кандидатів у мери. Оскільки їхнє основне завдання – захопити владу, а не розширити членство.

Сталінізм сьогодні – це імперська свідомість, що триває і не терпить української самоідентичності, визнання Голодомору геноцидом і права українців мати своїх героїв. Це прагнення підпорядкувати, уніфікувати, нав’язати свою ідеологію у вигляді так званого єдиного підручника історії. Однак, як констатує газета «День», термін «десталінізація» за нової влади українці не чули. Більше того, влада постійно намагається підлаштуватися під Росію – її канони, підходи до вивчення історії, стверджує видання.

За даними Контрольно-ревізійної комісії, з національних банків були виведені 60% коштів, витрачених на їхній порятунок. Як інформують «Економічні відомості», КРУ виявило в рекапіталізованих банках витрати на суму близько 10 млрд. грн.. Експерти видання вважають, що ситуація у націоналізованих банках достатньо складна, тому держава повинна передати їх приватним інвесторам. Заголовок статті «Провал рекапіталізації».

Зовнішня реклама – одна із найзаполітизованіших ринків у сегменті малого і середнього бізнесу. Як інформує тижневик «Влада грошей», 80% фірм, котрі володіють щитами та іншими рекламними конструкціями, прямо або опосередковано пов’язані з політиками. Із бізнесу зовнішня реклама поступово перетворилася в політичний ресурс, який у нинішній виборчій кампанії знову використовуються на всю потугу.

За обсягами вантажних залізничних перевезень Україна посідає друге місце в Європі, випереджаючи Німеччину майже втричі, а Францію – вчетверо. Проте, як пише газета «Голос України», змішаний рух поїздів (вантажних і пасажирських) гальмує запровадження в країні швидкісного руху на залізницях. Про новаторські розробки науковців, які дозволяють їздити потягам зі швидкістю 160-200 кілометрів на годину, йдеться в матеріалі «Як їздитимемо?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG