Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: «На тому місці, де стояли палатки, встановлюється новорічна йолка»


Київ – На майдані Незалежності в Києві, де вранці у п'ятницю представники влади ліквідували наметове містечко підприємців, почали встановлювати новорічну ялинку. Організатори акцій обурені діями влади, на понеділок вони оголосили «загальну мобілізацію». Тим часом Президент України Віктор Янукович називає законним демонтаж спецзагонами міліції наметового містечка на Майдані Незалежності в Києві.

Про це глава держави повідомив журналістам на прес-конференції.
За словами Януковича, «останні процеси в Україні, на наш погляд, цілком відповідають демократичним процесам».

Він нагадав, що період підготовки Податкового кодексу був визнаний недостатнім для ухвалення такого важливого рішення. Тому, за словами Президента України, «люди висловили свою точку зору, яку треба було врахувати».

Янукович нагадав, що вчора вона була врахована рішенням парламентом за ініціативи Президента.

«Діалог, який з цього питання пройшов, я вважаю цілком прийнятним і вчора він завершився прийняттям відповідного рішення. Що стосується подальших дій – вони також входили у площину демократичну, адже верховенство права, законів України є обов’язковим для всіх», – сказав Янукович.

«Сьогодні в Києві на тому місці, де стояли палатки, мітингувальники, встановлюється новорічна (після довгої паузиРадіо Свобода) йолка, люди будуть скоро святкувати Новий рік. Ми підтримуємо бажання киян жити в спокої, в стабільній ситуації, будемо все робити для того, щоб це відбувалось завжди, був гарний настрій», - сказав Віктор Янукович.

«Тим паче, я не бачу, як кажуть, приводу, щоб настрій був поганий. Намагання деяких політичних сил зіткнути державну владу з киянами не вдалося», – сказав Президент і додав: “Намети були прибрані за рішенням суду, а новорічна ялинка встановлюється за рішенням Київської міської державної адміністрації».

Заборону на партійну символіку знято – Данилюк

Водночас стало відомо, що підприємці у понеділок, 6 грудня, мають намір провести нову акцію протесту. Про це під час брифінгу заявив генеральний координатор акцій протесту підприємців Олександр Данилюк.

За його словами, починаючи з 22 листопада підприємці вимагали, крім ветування Податкового кодексу, ще й відставку уряду й переобрання Верховної Ради.

Данилюк нагадав, що влада сьогодні вночі вдалася до безпрецедентного кроку і знищила наметове містечко підприємців-протестувальників на Майдані Незалежності у Києві.

«Те, що відбулося сьогодні вночі, це квиток на війну. Це запрошення ми приймаємо і на понеділок оголосили загальну мобілізацію», – заявив він.

Данилюк наголосив, що організатори акцій протесту закликають киян приєднатися до цієї акції, яка є проявом боротьби за демократію.

«Ми звертаємося до всіх без винятку політичних партій, які готові сьогодні відстоювати демократію в Україні, які готові відстоювати свободи, і які розуміють, що Україна рухається в авторитарному напрямі,– з проханням приєднатися до нашої акції, яка відбудеться в понеділок», - сказав він.

Данилюк наголосив, що акція розпочнеться на столичному Майдані Незалежності о 9.00, і на акції буде знята заборона на використання партійної символіки.

Київська влада розпочинає серію новорічних свят?

Як повідомила прес-служба КМДА, з 3 грудня аж до Водохреща (19 січня) київська влада планує проведення у місті ряду масових загальноміських та загальнодержавних заходів з нагоди святкування Нового 2011 року та Різдва.

«У ці дні центр Києва – Хрещатик та Майдан Незалежності – повністю належатимуть дітям та їхнім батькам, киянам та гостям столиці», – говориться в повідомленні прес-служби.

“Майже щодня на головній площі столиці відбуватимуться святкові заходи, зокрема, Різдвяний ярмарок, урочисте засвічення новорічної ялинки, різноманітні шоу та концерти, зустріч Нового року, святкування Різдва, Старого Нового року та ряд інших заходів для дітей та дорослих”, – зазначають в КМДА.

Тому у Києві вже розпочався монтаж головної новорічної ялинки України на майдані Незалежності, завершене встановлення ковзанки, активно проходить святкове оформлення головної площі країни, прилеглих до неї вулиць та будинків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG