Доступність посилання

ТОП новини

Кожен десятий чиновник в Україні працює нелегально (огляд преси)


Київ – Із кожним роком стає очевидніше, що Україна таки розділена навпіл, стверджує газета «День».

Йдеться не про горезвісний вірус розколу лінією «схід-захід». А про те, що є дві України – «їхня» і реальна. Їхня – майже ідеальна. Україна ж реальна – це розбиті дороги, інфраструктура, яка дихає на ладан, гучні «SOS!» сіл.

На думку експертів видання, прірва між життям та проблемами пересічних українців та «еліти» щодалі поглиблюється. Де вихід із цієї проблеми існування «двох паралельних світів»? Роздуми про це видання пропонує в матеріалі «Операція «самоорганізація».

Відразу кілька політичних сил Верховної Ради взялися проводити чистки в своїх рядах. В офіційних розмовах однопартійці називають те, що відбувається, жорсткими заходами стосовно своїх недобросовісних колег.

Як стверджують «Ізвєстія» в Україні», найбільша проблема політсили – вихід із неї так званих спонсорів, яких зараз лишилися одиниці. На думку політологів, вже наступного року українці побачать зовсім іншу політичну карту країни. Яку саме, йдеться у статті «Період напіврозпаду, або Чому партії позбуваються своїх».

Кожен десятий чиновник у країні працює нелегально. Після адміністративної реформи їхня кількість зросте, переконує тижневик «Влада грошей». Адже скоротити кількість чиновників безуспішно намагалися практично всі президенти і прем’єри. У деяких міністерствах, де скорочення все ж відбулися, цілі відділи і управління формально складаються з двох-трьох осіб, які несуть відповідальність за регулювання великих секторів економіки. Рятують державні відомства українське ноу-хау – «підсніжники», тобто ті, хто працює в держустановах неофіційно. Докладніше про них «Влада грошей» розповідає у публікації «Підсніжники» у краватках».

Проблема реформування системи закладів для дітей-сиріт
і дітей, позбавлених батьківської опіки, в Україні стоїть доволі гостро.

Незважаючи на зусилля чиновників у цьому напрямку, близько 100 тисяч дітей у країні – діти вулиці. І більшість із них навіть не сироти. Просто вони втікають із родин, в яких панує насильство, алкоголізм і злидні. Про те, як можна виправити ситуацію, розповідають «Економічні відомості» в статті «Дитячі будинки за європейським взірцем».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG