Доступність посилання

ТОП новини

Віфлеємський вогонь єднає людей у мирі та злагоді


Львів – Віфлеємський вогонь мандрує світом, зокрема й українськими містами та селами. Традиційно польські скаути передали святий вогонь із Віфлеєму українським пластунам на кордоні. Цього року вперше українська молодь передаватиме вогонь миру українським громадам Європи.

Віфлеємський вогонь. Фото plast.org.ua
Двадцять п’ятий раз у світі Віфлеємський вогонь передається із рук в руки, долає численні кордони напередодні Різдва. Вогонь у Віфлеємі традиційно запалила дитина з Австрії, бо саме у цій країні започаткували акцію розповсюдження Віфлеємського вогню світом. Благодійний захід був спрямований на підтримку усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час.

Президент Віфлеємський вогонь не отримає

Віфлеємьский вогонь – символ миру, добра і надії – українські пластуни цьогоріч принесуть у шпиталі, школи, садочки, сиротинці, церковні громади і навіть у владні коридори, щоб перед Різдвом відчути дух цього особливого свята. Але в адміністрацію Президента вогонь не потрапить, розповів координатор акції «Віфлеємський вогонь миру» Іван Спринь.

«Торік у Самборі на Львівщині випала нагода передати Віфлеємський вогонь Президенту Ющенку. Нині ми не маємо жодних контактів із адміністрацією, хоча б хотіли і туди передати вогонь миру, але немає можливостей туди потрапити. Однак усім мерам, головам адміністрацій обов’язково принесемо Віфлеємський вогонь», – зазначив Іван Спринь.

Акція «Віфлеємсьский вогонь миру» допомагає всім християнам усвідомити безмежну любов до кожної людини Спасителя. Це світло має нагадувати, що янголи провістили людям мир, коли у Віфлеємі народився Ісус. Українські пластуни у своєму соціальному ролику закликають кожного принести вогонь добра і надії у свою домівку і запалити теплом та любов’ю свої серця.

Віфлеємський вогонь принесли і в Український дім у Перемишлі

Мандрівка Віфлеємського вогню доволі довга. Австрійські скаути привозять його у Відень, де передають вогонь своїм ровесникам із усього світу. Традиційно львівські пластуни перебирають вогонь у польських друзів на українсько-польському кордоні. Цьогоріч молодь передає вогонь миру українським громадам в Європі, Росії та Молдові. Вперше його принесли і в Український дім у Перемишлі.

У Львові Віфлеємський вогонь зберігається у Святоюрському соборі.

25 грудня, на Католицьке Різдво, вогонь передадуть киянам і представникам духовенства у столиці.

На Святвечір кожна українська родина запалює різдвяну свічку, а останні 12 років є нагода принести іскру вогню з місця народження Ісуса.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG