Доступність посилання

ТОП новини

Міліція повернула «справу Марії Матіос» прокуратурі


Письменниця Марія Матіос
Письменниця Марія Матіос
Київ – Письменниця Марія Матіос повідомила Радіо Свобода про те, що сьогодні отримала відповідь від міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова щодо перевірок, які здійснювалися у відповідь на звернення народного депутата від Компартії України Петра Цибенка.

Лист надійшов поштою. У ньому, зокрема, міністр повідомляє, що правоохоронні органи діяли згідно з матеріалами, надісланими Генеральною прокуратурою. Могильов зазначає, що «на ім’я Генпрокурора Пшонки В.П., за підписом голови Ради Організації ветеранів України, народного депутат України Цибенка П.С. з вимогою організувати перевірку і прийняти рішення згідно із законодавством стосовно «ганебних порівнянь обеліску на могилі Невідомого солдата Меморіального комплексу «Парк Вічної Слави» у м. Києві та з інших питань у книзі М. Матіос «Вирвані сторінки з біографії».

Також міністр внутрішніх справ повідомляє Марії Матіос, що «як з’ясувалося, автор книги проживає у м. Києві, у зв’язку з чим подальша перевірка здійснювалася ГУ МВС України у Києві. Усі зібрані в ході перевірки звернення народного депутата України матеріали направлені до прокуратури Печерського району міста Києва, оскільки встановлені факти не потребують реагування та втручання органів внутрішніх справ».

Лист датований 21 січня 2011 року за номером М-136ОП і підписаний Могильовим.


Лист Міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова до письменниці Марії Матіос



Наприкінці листопада 2010 року народний депутат від Комуністичної партії Петро Цибенко звернувся до Генпрокуратури з депутатським запитом щодо правової оцінки висловлювань Марії Матіос у її книзі «Вирвані сторінки з автобіографії». Саме через це, як зазначили у столичному главку міліції, ГПУ «надала доручення відповідним територіальним підрозділам МВС провести перевірку викладених у запиті фактів, а зібрані матеріали направити до Генеральної прокуратури».

«Одне з таких доручень отримало Печерське райуправління столичної міліції», – поінформували у ВЗГ. Виконуючи вимоги головного контрольно-наглядового органу держави один з працівників Печерського РУВС відвідав будинок, адресу якого авторка називала у тексті книги та спілкувався з мешканцями.

«Столична міліція жодним чином не чинить тиску на письменницю Марію Матіос й тим паче не має на меті її затримувати. Столична міліція діє у рамках своїх повноважень, виконуючи доручення Генеральної прокуратури України», – наголосили у главку. (документ у максимальній якості)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG