Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: «Онопенку поставили вимогу піти з посади»


Київ – Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо молодшої доньки голови Верховного суду України Василя Онопенка Ірини Онопенко. Про це повідомила газета «Комерсант-Україна» з посиланням на постанову про порушення справи. Сам голова ВСУ Василь Онопенко оцінив такі дії ГПУ як тиск на себе. А лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко назвала їх «терором проти голови Верховного Суду».

Повідомляється, що 1 лютого до Генпрокуратури звернувся громадянин Ксьонзенко із заявою про притягнення до кримінальної відповідальності Ірини Онопенко та її чоловіка Володимира Котлярова за підозрою в шахрайстві.

Цю інформацію підтвердили у прес-службі Генпрокуратури. «Так, дійсно, така справа є. Вона порушена за частиною 4 статті 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Зараз проводяться першочергові слідчі дії», – сказали у прес-службі Генпрокуратури.

Водночас у Генеральній прокуратурі не повідомили про подробиці справи.

За інформацією «Комерсант-Україна», Онопенко і її чоловіка підозрюють у тому, що вони не повернули позичені 300 тисяч доларів, частина з яких нібито призначалася Василеві Онопенку «для вирішення якогось питання».

Василь Онопеннко підкреслив, що не має стосунку до грошей, які нібито були позичені для нього. «Моя дочка повнолітня, живе самостійно, займається бізнесом, і якщо вона у когось позичила гроші і за якимись обставинами не повернула, то, звичайно, потрібно повертати. А якщо порушено справу, тоді, звичайно, є певний тиск і на мене», – вважає голова Верховного суду.

Він не захотів уточнити, кого підозрює в здійсненні тиску: «Не хочу ворожити на кавовій гущі».

Терор проти голови ВСУ – екс-прем’єр

Екс-прем’єр, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко назвала терором проти голови Верховного суду Василя Онопенка порушення кримінальних справ стосовно його родичів.

«Зрозуміло, що ніяких злочинів жоден член його (Онопенка) сім’ї не скоював. Це є очевидним навіть для людей, в яких немає правової освіти. А просто чинять тиск і терор на голову Верховного суду, щоб він дав Януковичу приватизувати Верховний суд. Василеві Онопенку поставили ультимативну вимогу за власним бажанням піти з посади голови Верховного суду… Вони спочатку заарештували його зятя Корнійчука, але Онопенко не піддався на цей шантаж. Тепер вони взялися за доньку і продовжують йому такі вимоги виставляти», – сказала Тимошенко перед допитом у Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури.

У грудні минулого року затримали зятя Онопенка Євгена Корнійчука, зараз його утримують у Лук’янівському СІЗО.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG