Доступність посилання

ТОП новини

Продаж квитків на матчі Євро-2012 розпочався з проблем


Київ – Електронний продаж квитків на ЄВРО 2012 розпочався. Проте у перший день продажу, 1 березня, виникла проблема: сайт Європейського союзу футбольних асоціацій виявився неготовим до великої кількості відвідувачів. Утім, чиновники обіцяють владнати проблему.

У перший же день продажу сервер сайту УЄФА, на якому треба зареєструватись для придбання квитків, «завис». За словами директора турніру УЄФА в Україні Маркіяна Лубківського, сайт виявився нездатним обробити величезну кількість заявок. Тим не менше, Лубківський запевняє, що проблеми будуть залагоджені.

Цінова політика УЄФА, говорить Лубківський, доволі гнучка: квитки доступні у трьох цінових категоріях. Їхня вартість коливається від тридцяти до шестисот євро. Він нагадує, що, зареєструвавши у березні заявку на придбання квитка, у квітні можна отримати від УЄФА електронний ваучер, якщо заявка буде прийнята.

Як пояснив операційний директор УЄФА Мартін Каллен, ваучери напередодні турніру треба обміняти на квитки: сплатити за квиток можна банківською карткою або ж безпосередньо оплатити його у спеціальній касі.

«Процедура продажу квитків уперше передбачає преференції для мешканців міст, які приймають матчі турніру. Для них виділена квота: дві тисячі квитків на кожен матч. Я переконаний, що і Україна, і Польща належним чином підготуються до прийняття турніру, і місяць чемпіонату стане часом здійснення мрій та футболу!» – сказав він.

Щоправда, представник УЄФА не пояснив, як купити квитки українцям, які не мають доступу до інтернету. Адже, за словами львівського уболівальника Петра Закалюжного, це може стати проблемою: «У нас користуються інтернетом, але він не такий популярний для купівлі, як у Європі». Інтернетом, за підрахунками фахівців, користується трохи більше від половини українців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG