Доступність посилання

ТОП новини

У ТРК «Чорноморська» відбирають частоти


Сімферополь – Генеральний директор найбільшої у Криму приватної телерадіокомпанії Тетяна Красікова заявила про проблеми, з якими зіштовхується ТРК «Чорноморська» через тиск влади. Вона повідомила Радіо Свобода про позбавлення цієї телекомпанії ліцензії на мовлення у 3 регіонах Криму.

За словами Тетяни Красікової, у середу Національна рада з телебачення і радіомовлення України «без жодних законних підстав» не подовжила ТРК «Чорноморська» ліцензії на мовлення у 3 населених пунктах регіону, що позбавить можливості дивитися програми цієї телекомпанії мешканців 5 сільських районів Криму. На думку Тетяни Красікової, це – «політично вмотивоване» рішення державного органу.

Вона також повідомила, що у п’ятницю, 4 березня в Сімферополі відбудеться перше засідання суду за кримінальною справою, порушеною стосовно неї як керівника ТРК «Чорноморська». Місцева прокуратура звинувачує її у фінансових зловживаннях при отриманні коштів на рекламу від однієї з державних структур, коли уряд України очолювала Юлія Тимошенко. Тетяна Красікова вважає і її кримінальне переслідування і позбавлення телекомпанії низки ліцензій «проявами одного змісту», пов’язаними з тим, що власником ТРК «Чорноморська» є чільний представник Блоку Юлії Тимошенко, народний депутат України Андрій Сенченко.

Сьогодні на засіданні Верховної Ради Андрій Сенченко заявив, що «Чорноморку» протягом 18 років «п'ять разів намагалися закрити». За його словами, «влада змінювалася, але перед кожними виборами вільна телекомпанія була невгодна». Андрій Сенченко звернувся до депутатів різних фракцій і журналістів підтримати телекомпанію. Він також вимагає, щоб Генеральна прокуратура здійснювала контроль за дотриманням в Україні законності. Андрій Сенченко наголосив, що в генерального прокурора є всі підстави «винести протест» у цій справі.

Сьогодні ж лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко назвала черговим наступом влади на свободу слова позбавлення ліцензії на мовлення найбільшої в Криму Чорноморської телерадіокомпанії. Як повідомляє прес-служба партії, Юлія Тимошенко вважає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на замовлення Президента Віктора Януковича позбавила ліцензії на мовлення найбільшу в Криму телерадіокомпанію.

Нацрада: «Заява Тимошенко – маніпулятивна»

Тим часом Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення категорично відкидає звинувачення щодо неправомірного позбавлення ліцензій ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія».

У переданому УНІАН повідомленні Нацради заяву лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко щодо телекомпанії «Чорноморка» називають маніпулятивними.

У Нацраді кажуть, що ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» систематично порушувала чинні норми законодавства та умови власних ліцензій, за що мала 3 попередження Національної ради.

Також в Нацраді звертають увагу на те, що «Чорноморська телерадіокомпанія» продовжує мовити, адже ліцензія, термін дії якої Національна рада не продовжила, стосується лише трьох населених пунктів, а ця телерадіоорганізація має мережу із 17 частот по всьому кримському регіону. Ліцензія чинна до 25 жовтня 2015 року.

У Нацраді обіцяють, що компанія під час конкурсу на мовлення матиме пріоритетне право.

Нацрада відмовила ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» у продовженні строку дії ліцензії на мовлення у трьох населених пунктах Криму – у селищах Нова Петрівка, Совєтське і Чорноморське. Термін дії непродовженої ліцензії «Чорноморської ТРК» закінчується 28 травня 2011 року.

Мас-медіа повідомляли, що власником ТРК «Чорноморська» є лідер кримської організації партії «Батьківщина», член фракції БЮТ-«Батьківщина» у Верховній Раді України Андрій Сенченко. Генеральний директор ТРК «Чорноморська» Тетяна Красікова була депутатом Верховної Ради Криму минулого скликання від Блоку Юлії Тимошенко.

Правозахисні і журналістські організації Криму неодноразово повідомляли про тиск на ТРК «Чорноморська».
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG